zondag 29 mei 2022

Review: Datadyr - Woolgathering (Is It Jazz? Records, 2022) (Jazz)

Datadyr uit Bergen, Noorwegen bestaat uit: Odd Erlend Mikkelsen - sologitaar, Øystein Høynes - basgitaar en Amund Nordstrøm - drums.
Op 10 juni 2022 brengt de band hun debuut album "Woolgathering" via Is It Jazz? Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op rood vinyl, als CD en als digitale download ut en wordt op dit album bijgestaan door gastmuzikanten Mathias Marstrander - sologitaar en Ketil Møster - saxofoon.

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Tier", waarin Datadyr een swingend uptempo nummer ten gehore brengt, dat invloeden van jazz en rock heeft en tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Krystalldans", een schitterend jazz nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme, dat swingt.
Daarna volgen het titel nummer "Woolgathering", een geweldig rustig country nummer met een terugkerend ritme, "Daybreaking", een mix van rock, jazz en pop, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en aanzet tot dansen en "FastUp", een heerlijk nummer, dat vrij rustig begint, maar al gauw iets meer snelheid krijgt en over gaat in een swingend stuk uptempo jazz, dat subtiele tempowisselingen heeft.
In "Datadyr" laat Datadyr me genieten van een verrukkelijk swingend jazz nummer met een aanstekelijk ritme waarbij stil zitten niet mogelijk is en in "Low Hanging Moon" krijg ik een fantastisch rustig nummer voorgeschoteld, dat lichte country invloeden heeft en een aanstekelijk ritme bevat.

"Woolgathering" van Datadyr is een prima debuut album, dat lekker in het gehoor klinkende jazz nummers bevat en ik kan elke liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie) 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten