zondag 23 april 2023

Review: CEL (Felix Kubin & Hubert Zemler) - Gegenwelt (Bureau B Records, 2023) (Elektronisch)

CEL is een duo, dat bestaat uit Felix Kubin - orgel en elektronica uit Hamburg, Duitsland en Hubert Zemler - drums en percussie uit Warschau, Polen.
Op 17 november 2017 bracht Felix het album "Takt Der Arbeit" onder de naam Felix Kubin uit met medewerking van Hubert Zemler, Miłosz Pękala en Magdalena Kordylasińska, waarop film muziek te beluisteren valt, die geïnspireerd is door de film muziek van de jaren 1950 toto 1990.
Hun debuut album "CEL" werd op 14 februari 2020 via Bureau B Records als LP, als CD en als digitale download uitgebracht en op 21 april 2023 verschijnt hun tweede album "Gegenwelt" via dit label als LP, als CD en als digitale download.

Het album bevat 8 nummers en begint met "Tokamak", waarin CEL een melodisch elektronisch nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden heeft van een soundtrack en de muziek van computer spelletjes en dit nummer wordt gevolgd door "Rompecristales", een swingend uptempo nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme en "Eiweißangriff", een schitterend uptempo elektronisch nummer met een lichte jazz en computer spelletjes invloeden, dat swingt.
Daarna volgen het titel nummer "Gegenwelt", een fantastisch kraurtock nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk licht hypnotiserend terugkerend ritme, "Trippeltanz", een heerlijk uptempo elektronisch nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme en lichte krautrock invloeden en "Flucht Zum Mars", een verrukkelijk nummer met een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.
In "Geometrischer Glanz" zet CEL me weer zo'n uitstekend nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme voor en In "Transformator Matki Polki" krijg ik een experimenteel elektronisch nummer te horen, dat ruimtelijke invloeden heeft.

"Gegenwelt" van CEL is een puike plaat, die vol heerlijke elektronische muziek staat en ik raad iedere liefhebber van dit genre dan ook aan om deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten