zondag 23 april 2023

Review: Hackberry - Breathing Space (ConstRuction Records, 2023) (Progressieve Rock)

Hackberry uit Groningen, Nederland werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Bechtum - drums, Venema - basgitaar, Hidskes - keyboards, De Boer - sologitaar en Bonardi - sologitaar. 
De band bracht hun debuut uit met de digitale EP "Desert Orchid", die op 1 december 2016 verscheen, waarna op 8 september 2018 het debuut album "Hackberry" in eigen beheer als LP op zwart vinyl en als digitale download werd uitgebracht.
Via het Nederlandse ConstRuction Records label verschijnt hun tweede album "Breathing Space" als LP op 180 gram gekleurd en zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album, dat 4 nummers bevat, start met "Lunares", waarin Hackberry een stevig progressief rock nummer speelt, dat invloeden van de jaren 70 muziek herbergt, enkele  subtiele tempowisselingen bevat en na iets minder dan 5 minuten verandert in een prachtig rustig melodisch stuk muziek, om korte tijd later weer meer snelheid te krijgen en terug te keren naar het begonnen ritme, om dan nogmaals over te gaan in een langzaam gespeeld stuk en opnieuw terug te keren naar het begin.
Daarna volgt "Solitary March", een uitstekend nummer, dat in een rustig tempo start, om na enkele minuten meer snelheid met afwisselende tempo's te krijgen, waarbij de muziek zo nu en dan swingt.
In "Foreshadow" krijg ik een lekker klinkend nummer te horen, dat in een niet al te hoog tempo begint, heavy rock invloeden heeft en tempowisselingen bevat.
Als laatste nummer speelt Hackberry "Manticore", een uptempo progressief nummer, dat na enkele minuten van tempo verandert en over gaat in een stevig stuk muziek met een melodisch ritme.

"Breathing Space" van Hackberry is een puike plaat, die technisch goed in elkaar zit en prima progressieve rock bevat en ik raad liefhebbers van deze muzieksoort en de betere rock dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar een gedeelte van het album via de youtube link onder de recensie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten