zondag 2 april 2023

Review: Giöbia - Acid Disorder (Heavy Psych Sounds, 2023) (Psychedelische Rock)

De Italiaanse band Giobia uit Milaan bestaat al sinds 1997 en maakte reeds verscheidene CD's.
In 2005 was dat "Beyond The Stars", dat via het Ethnoworld label uit kwam en in 2010 verscheen "Hard Stories" via Area Pirata / Jestrai.
De band bestaat uit: Stefano "Bazu" Basurto - zang, sologitaar, sitar en bouzouki, Paolo Basurto - basgitaar, Saffo Fontana - orgel, synthesizer, viool en zang en Stefano Betta - drums en percussie.
"Introducing Night Sound" uit 2013 is hun derde plaat, die zowel op CD als op LP is uitgebracht door het Duitse Sulatron label, waarvan de eerste 500 exemplaren op oranje vinyl zijn geperst en ook hun album "Magnifier" werd door het Sulatron label zowel op CD als op LP uitgebracht, waarbij vermeldenswaardig is, dat de eerste 500 LP's op zwaar magenta vinyl zijn geperst en een inlegvel bevatten.
Vervolgens verschenen "What have you done​" / "​Silver Machine" (7" single in diverse beperkte oplages van totaal 250 stuks, 16 april 2017), "Live Freak" (LP in diverse beperkte oplages en als digitaal album, 8 juli 2017), "Plasmatic Idol" (LP in diverse beperkte oplages, CD en digitaal album, 7 februari 2020) en "Heart Of Stone" (7" single in een beperkte oplage van 200 stuks op paars vinyl, 3 juli 2020).
Tegenwoordig bestaat de band uit:  Stefano "Bazu" Basurto - zang, sologitaar, sitar en bouzouki, Paolo "Detrji" Basurto - basgitaar, Melissa Crema - orgel, synthesizer en zang en Pietro D'Ambrosio - drums.
Het split album met The Cosmic Dead, "The Intergalactic Connection: Exploring The Sideral Remote Hyperspace", dat 4 nummers bevat, waarvan 3 van Giöbia, verscheen via Heavy Psych Sounds als test persing LP in een beperkte oplage van 20 stuks, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op wit oranje paars vinyl, als LP in een beperkte oplage van 350 stuks op half rood half blauw vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download. 
Op 28 april 2023 verschijnt hun album "Acid Disorder" via Heavy Psych Sounds als testpersing LP in een zeer beperkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl, als LP inn een beperkte oplage van 100 stuks op paars/groen/wit vinyl, als LP in een beperkte oplage op transparant oranje vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Queen Of Wands", waarin Giöbia een fantastisch psychedelisch nummer met een terugkerend ritme in een gemiddeld tempo speelt, dat halverwege in een rustiger tempo over gaat waar zang en progressieve rock invloeden bij komen en dit nummer wordt gevolgd door "The Sweetest Nightmare", een puike psychedelische rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
Daarna volgen "Consciousness Equals Energy" een schitterende uptempo mix van spacerock, psychedelische en progressieve rock, die een terugkerend ritme heeft en "Screaming Souls", een fantastische uptempo psychedelische rock song, met subtiele tempowisselingen, waarbij stil zitten geen optie is.
In "Blood Is Gone" schotelt Giöbia me een uitstekende song met een gemiddeld tempo voor, die lichte progressieve rock invloeden heeft en in "Circo Galattico" krijg ik een heerlijk uptempo psychedelisch instrumentaal nummer te horen, dat een terugkerend ritme heeft en lichte invloeden van Pink Floyd bevat.
Verder volgen "In Line", een lekker in het gehoor klinkende progressieve rock song met lichte psychedelische elementen en een terugkerend ritme en het titel nummer "Acid Disorder", een verrukkelijke psychedelische song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die Oosterse invloeden heeft en een lichte trance oproept.

"Acid Disorder" van Giöbia staat vol geweldige psychedelische muziek, die voorzichtige invloeden van progressieve rock bevat en ik raad liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook sterk aan.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten