zondag 30 april 2023

Review: Ford's Fuzz Inferno - War, Peace & Fuzz E.P. (Subunderground Combat Activities, 2023) (Punk)

Ford's Fuzz Inferno uit Kekerdom en Wernhout, Nederland bestaat uit: Hans (Kekerdom) - zang en sologitaar en Patrick (Wernhout) - drums en achtergrondzang.
Het duo nam op 29 en 30 januari 2021 in Studio 195 te Wernhout, hun EP "Deniers Of Fuzz Will Be Executed" op, waarop 5 korte nummers staan en deze verscheen op 26 mei 2021 via het Subunderground Control Autority label op 7" vinyl met een extra nummer en als digitale download.
Vervolgens verscheen op 17 januari 2022 hun tweede 7" vinyl EP "Flog Yourself With Fuzz", waarop 4 nummers staan, via Subunderground Counter Attacks uit en deze werd op 31 januari 2022 gevolgd door de CD "The Book Of Fuzz - Selected Verses", met daarop 11 nummers, waarvan 1 onuitgebracht nummer.
Tevens verscheen deel 3 van hun trilogy, getiteld "Fuzz The Universe!", waarop 4 nummers staan, op 13 april 2022 via Subunderground Cosmic Adjustments op 7" vinyl en was in de voorverkoop te bestellen op dezelfde manier als de vorige 2 7" EP's.
Het CD album "The Book Of Fuzz - Selected Verses" bevat nummers van de eerder uitgebrachte 2 EP's, die aangevuld zijn met 2 nummers van de EP "Fuzz The Universe!", plus een onuitgebracht nummer, dat 31 januari 2022 verscheen en is uitgebracht via Subunderground Cool Apocalypse, waarbij vermeldenswaardig is, dat het album niet als digitale download verkrijgbaar is.
Op 2 januari 2023 bracht het duo de 7" EP "Death To The Fuzz Family" uit, die geperst is op zwart vinyl en via het eigen Subunderground Cultural Arson label verscheen en deze werd 8 maart 2023 gevolgd door de EP "Eternal Circles Of Fuzz", die 4 nummers bevat en in een beperkte oplage van 400 stuks op 7" zwart vinyl geperst werd en tevens als download via het eigen Subunderground Concentric Awesomeness verscheen.
Dat het duo erg produktief is bewijst het feit, dat er op 10 mei 2023 alweer een nieuwe EP via Subunderground Combat Activities uitgebracht wordt, die "War, Peace & Fuzz" heet, 5 nummers bevat en als 7" in een beperkte oplage van 400 stuks.
Verder is het vermelden waard, dat de muziek van Ford's Fuzz Inferno regelmatig gedraaid wordt door de Britse radio DJ Michael Bradley, die in de punk band The Undertones speelde.

De EP start op kant 1 met "Happy Memories", waarin Ford's Fuzz Inferno een geweldige uptempo song ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme bevat en eind 70 jaren invloeden bevat en gevolgd wordt door "City Under Attack", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die aanzet tot beweging.
Op kant 2 staan 3 nummers, waarvan de eerste "On Our Side?" is en de band me een heerlijke swingende song met een gemiddeld tempo voorschotelt, die gevolgd wordt door
"Captain Sam", een swingende uptempo rock song, waarbij stil zitten geen optie is en "Enemy's Gone", een snelle rock song, die net als de andere nummers een aanklacht tegen de oorlog is.

"War, Peace & Fuzz" van Ford's Fuzz Inferno bevat 5 verrukkelijke punk songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze puike schijf dan ook zeer aan.(luister naar deze EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten