zondag 23 april 2023

Review: Dez Dare - Critical Mind Dump (Six Tonnes De Chair, 2023) (Punk / Rock)

Dez Dare (het alias van Darren Smallman van de bands Battle Worldwide, Low Transit Industries, Thee Vinyl Creatures, The Sound Platform en Warped) groeide op in Geelong, Victoria, Australië, waar hij beïnvloed raakte door de lokale punk en rock scene in 1990 en verhuisde naar Engeland in 2010, waar hij sindsdien deel uit maakt van de huidige muziekscene.
Hij bracht op 30 oktober 2020 zijn debuut EP "So Cold, Josephine" als digitale EP uit, gevolgd op 12 februari 2021 door de digitale split EP "Splitz", die hij deelde met Melt Citizen (El Paso, USA), waarna op 15 maart 2021 het digitale nummer "Dumb Dumb Dumb" verscheen, als voorloper van het album "Hairline Ego Trip", dat 9 nummers bevat en op 4 juni 2021 via CH!MP Records als LP in een beperkte oplage op gespetterd vinyl, als CD in een beperkte oplage van 40 stuks en als digitale download werd  uitgebracht.
Daarna verscheen op 1 april 2022 zijn single "1.9.8.5." via CH!MP Records, als voorloper van zijn album "Ulysses Trash", dat op 19 augustus 2022 via dit zelfde label werd uitgebracht, waarnap 17 maart 2023 het album "Perseus War" via dit label als LP, als CD en als digitaal album verscheen en op 5 mei 2023 wordt dit gevolgd door de 7" EP "Critical Mind Dump", dat via Six Tonnes De Chair onder licensie van CH!MP! verschijnt.

De EP, die 4 nummers bevat, start met "CMD OK!", waarin Dez Dare een lekker in het gehoor klinkende rock song speelt, die eem gemiddeld tempo heeft en invloeden van punk bevat en gevold wordt door "Uncanny Velocity", een geweldige uptempo punk song, die swingt als een trein.
Daarna volgen "Phase Transitions", een kort progressief klinkend nummer van 37 seconden en "Weasel Breath", een swingende rock song met een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.

"Critical Mind Dump" van Dez Dare is een uitstekende EP, die heerlijke aanstekelijke punk en rock nummers bevat, waar ik erg van genoten heb en ik raad elke liefhebber van deze muzieksoorten aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten