zondag 16 april 2023

Review: The Mint Freaks - The Mint Freaks (Soundhawk Records, 2023) (Progressieve Rock)

The Mint Freaks uit Pori, Finland werd in 2018 opgericht en bestaat uit: Timo Pääkkö - zang en sologitaar, Teemu Niemela - basgitaar, keyboards, achtergrondzang en tamboerijn (track 3) en Kalle Aalto - drums en percussie.
De band bracht op 22 oktober 2021 het nummer "Delusional Man" als digitaal single uit en deze werd op 28 november 2022 gevolgd door het nummer "Dulce Et Decorum Est", dat op het various artists album "The Sign Of The Crab" (Friends Of The Fish Records) verscheen.
Op 13 januari 2023 bracht de band hun debuut album "The Mint Freaks" uit via het eigen Soundhawk label, dat als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op zwart vinyl en als digitale download verscheen en 7 nummers bevat.

Het album start met het op single verschenen "Delusional Man", waarin The Mint Freaks een schitterende uptempo progressieve rock song ten gehore brengt, die swingt als een trein en invloeden van de jaren 70 heeft en gevolgd wordt door "Casting Stones Against The Wind", een heerlijke rock song met een aanstekelijk terugkerend ritme, die aanzet tot dansen en "Stonehead", een fantastische swingende uptempo rock met powerrock en rock & roll invloeden, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Some Other Life", een prachtige song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, die invloeden van de muziek van The Electric Crayon Set heeft, "No Time For Mr Bs", een lekker in het gehoor klinkende progressieve pop song met een gemiddeld tempo, een hoog meezing gehalte en een aanstekelijk ritme en "Spring Is Here", een uitstekende progressieve song met lichte psychedelische invloeden en een gemiddeld tempo.
In het laatste nummer "Too Stoned To Play (Properly)" laat The Mint Freaks me genieten van een bijna 11 minuten durende progressieve rock song, die een terugkerend ritme heeft en swingt en na 4 minuten in een iets langzamer tempo over gaat, waarbij de muziek licht psychedelische folk invloeden krijgt, om enkele minuten later weer iets meer snelheid te krijgen en terug te keren naar het swingende stuk progressieve muziek met een terugkerend ritme.  
De promo CD bevat neh extra nummer "Dulce Et Decorum Est", een lekker in het gehoor klinkende progressieve pop song met een gemiddeld tempo, gezongen en gesproken tekst en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen.

"The Mint Freaks" van The Mint Freaks bevat geweldige progressieve rock nummers, waar ik van begin tot einde erg van genoten heb en "Too Stoned To Play (Properly)" is daar wat mij betreft de uitschieter van en alleen daarom al het aanschaffen waard, dus "Verplichte kost"!(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten