zondag 16 januari 2022

Review: Big Scenic Nowhere - The Long Morrow (Heavy Psych Sounds, 2022) (Rock)

Big Scenic Nowhere uit Californië, Amerika, bestaat uit: Gary Arce - sologitaar, Bob Balch - basgitaar, Tony Reed - sologitaar, akoestische gitaar, zang, elektrische piano en synthesizer en Bill Stinson - drums.
De band bracht op 31 januari 2020 hun debuut uit met het album "Vision Beyond Horizon" dat als LP en als digitale download verscheen en deze werd gevolgd door de EP "Lavender Blues" (19 oktober 2020, 12" EP, CD en digitale download), "The Long Morrow" (31 oktober 2021, digitaal album met 4 nummers), "The Long Morrow" (7 december 2021 LP en CD met 5 nummers) en "Dying On The Mountain" (7 december 2021, 12" EP en digitale EP).
Het album "The Long Morrow" werd op 14 januari 2022 opnieuw uitgebracht via Heavy Psych Sounds als test persing LP op zwart vinyl in een beperkte oplage van 20 stuks, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op cornetto doorzichtig met groen vinyl, als LP in beperkte oplage van 450 stuks op groen paars geel vinyl, als LP op zwart vinyl en als CD en op dit album wordt de band bijgestaan in het titel nummer door Reeves Gabrels - sologitaar en Per Wiberg - synthesizer.

Het album begint met "Defector (Of Future Days)", waarin Big Scenic Nowhere een rock song in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk ritme bevat, dat aanzet tot beweging.
Daarna volgt "Murder Klipp", een heerlijke rock song met een niet al te hoog tempo, die een terugkerend ritme bevat en na enkele minuten over gaat in een gemiddeld tempo.
In "Lavender Bleu" zet Big Scenic Nowhere me een mooie rock song in een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk ritme heeft en in "LeDü" krijg ik een swingende rock song te horen, die aanzet tot dansen.
Het laatste nummer is de titel song "The Long Morrow", een bijna 20 minuten durend nummer, dat in een rustig tempo begint, om na korte tijd iets meer snelheid te krijgen en over te gaan in een puike progressieve rock song, die prima gitaarspel bevat, om tegen het einde in een langzaam tempo over te gaan.  

"The Long Morrow" van Big Scenic Nowhere bevat 5 uitstekende rock songs, waarmee de band me vanaf de begin tonen in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan elke liefhebber van de betere rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten