zondag 2 januari 2022

Review: Various Artists - Dominance And Submission: A Tribute To Blue Öyster Cult (Ripple Music, 2022) (Hardrock)

De overleden drummer Steve Hanford (The Skull, Ape Machine en Poison) had, samen met sologitarist Ian Watts (Ape Machine) het plan opgevat om een all-star tribuut album met de muziek van Blue Öster Cult op te nemen.
Ze vroegen diverse bands om aan dit project mee te werken en het resultaat is het album "Dominance and Submission: A Tribute To Blue Öyster Cult", dat als 2LP, als CD en als digitale download op 14 januari 2022 via Ripple Music verschijnt.

Het album, dat 13 nummers bevat, begint op kant 1 met "ME 262", waarin Mondo Machine een schitterende uptempo rock song ten gehore brengt, die swingt enkele tempowisselingen heeft en aanzet tot dansen en deze wordt gevolgd door "Flaming Telepaths" (Great Electric Quest), een mooie rock met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, "Dominance And Submission" (Cosmo-Daemonic Telegraph Company feat. Mark Lanegan, Nick Oliveri en Sam Coomes), een heerlijke uptempo song met diverse tempowisselingen, die een terugkerend ritme heeft en "Godzilla" (Howling Giant feat. Bob Balch), een zware hardrock song met een gemiddeld tempo en spacerock invloeden, die halverwege tijdelijk in een trager tempo over gaat, om dan weer terug te keren in het begin tempo.
Daarna volgen de nummers van kant 2, die beginnen met "Transmaniacon MC" (Tony Reed met Thee Slayer Hippy), een fantastische swingende uptempo rock song met een aanstekelijk terugkerend ritme, "Wings Wetted Down" (IT feat. Andrea Vidal en Billy Anderson), een fantastische licht psychedelische rock song met een gemiddeld tempo  en acid rock invloeden, die swingt en "Tattoo Vampire" (Mondo Generator met Thee Slayer Hippy), een geweldige uptempo rock song met een terugkerend ritme, die swingt als een trein.
In "Veteran Of The Psychic Wars" zet Ape Machine me een verrukkelijke song in een niet al te hoog tempo voor en in "Cities On Flame With Rock And Roll" (Zeke feat. Jeff Matz) krijg ik een puike uitvoering met een gemiddeld tempo van dit uptempo nummer te horen, die subtiele tempowisselingen heeft.
Dan hoor ik de nummers van Kant 3, waarvan "Stairway To The Stars" door War Cloud feat. Janiece Gonzalez het eerste is en hierin speelt de band een uitstekende hardrock song met een gemiddeld tempo en een een terugkerend ritme, tempowisselingen en een aanstekelijk dansbaar ritme en in "Fireworks" (Year Of The Cobra met Thee Slayer Hippy) hoor ik de band een prima rock song met een gemiddeld tempo spelen.
Verder volgen "7 Screaming Diz-Busters" van Fetish, een stevige hardrock song met metal invloeden, die tempowisselingen heeft en "(Don't Fear) The Reaper" van Spindrift, een schitterende uitvoering van deze song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en iets na de helft psychedelisch wordt.

"Dominance And Submission: A Tribute To Blue Öyster Cult" van Various Artists bevat uitstekende covers van de nummers van Blue Öyster Cult en ik kan deze schijf dan ook aan elke liefhebber van hardrock aanraden.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten