zondag 23 januari 2022

Review: First Draft - Declines Are Long Gone (LyloProd., 2022) (Pop / Rock)

First Draft werd in 2016 te Tours, Frankrijk opgericht en bestaat uit: Marine Arnoult - drums en zang en Clément Douam - basgitaar.
Het duo bracht op 4 oktober hun debuut album "Irony & Smiles" uit als CD en als digitale download, waarna het digitale nummer "Obey the Rhyme - Live" op 13 januari 2021 volgde en op 19 februari 2022 verschijnt de EP "Declines Are Long Gone", dat 5 nummers bevat, op 12" vinyl en als digitale download via LyloProd.

De EP start met het titel nummer "Declines Are Long Gone", waarin First Draft een schitterend rock nummer in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat enkele tempowisselingen heeft, een aanstekelijk ritme bevat en iets voor de helft van de song over gaat in een langzaam tempo, om na iets meer dan een minuut meer snelheid te krijgen.
Daarna volgt "A Chapter On Each Page", een prachtige rustige pop song met een aanstekelijk ritme, die iets over de helft van het nummer tijdelijk heftiger wordt en in rust eindigt.
In "Time Hails No Suns" zet First Draft me een mooie song in een niet al te hoog tempo voor, die na korte tijd over gaat in een gemiddeld tempo en een aangenaam dansbaar ritme bevat, invloeden van post-rock heeft en swingt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Kneel Down In Silence", een fantastische pop song met een gemiddeld tempo, die halverwege tijdelijk in een traag tempo over gaat, om na korte tijd weer verder te gaan in het begin tempo.
Als laatste nummer hoor ik "Obey The Rhyme", een verrukkelijke song met een vrij rustig tempo, dat na enkele minuten versneld wordt en invloeden van post-rock krijgt, waardoor de muziek gaat swingen.

"Declines Are Long Gone" van First Draft bevat 5 heerlijke songs, die invloeden van post-rock en pop hebben, waarvan ik zeer genoten heb en ik raad deze schijf dan ook aan aan elke liefhebber van deze genres.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten