maandag 31 januari 2022

Review: Hazemaze - Blinded By The Wicked (Heavy Psych Sounds Records, 2022) (Hardrock)

De Zweedse band Hazemaze werd in 2016 te Stockholm door Ludvig Andersson - zang en sologitaar, Estefan Carillo - basgitaar en Nils Ein - drums opgericht.
In het najaar van 2017 vertrok het trio naar het noorden, om in Falun hun debuut album, "Kozmik Debut", op te nemen.
Op 20 juli 2018 verscheen dit album via het Kozmik Artifactz Records label in een beperkte oplage op 180 gram gekleurd vinyl, gestoken in een klaphoes en op 28 januari 2022 bracht de band hun tweede album "Blinded By The Wicked" uit via Heavy Psych Sounds Records als LP in een beperkte oplage van 15 stuks als testpersing, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op gestreept neon roze geel blauw vinyl, als LP in een beperkte oplage van 450 stuks op neon violet vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "In The Night Of The Light, For The Dark", waarin Hazemaze een trage stoner song speelt, die een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt door "Devil's Spawn", eveneens een langzame stoner song, die een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "Ethereal Disillusion", een schitterend kort rustig stukje instrumentale muziek, waarin de gitaar en de synthesizer de belangrijkste rol spelen en "Sectatores Et Principes", een heerlijke stevige hardrock song met een aanstekelijk licht hypnotiserend terugkerend ritme.
In "Ceremonial Aspersion" schotelt Hazemaze me een lekker in het gehoor klinkend rock in een gemiddeld tempo song, die een terugkerend ritme heeft en in "Divine Harlotry" krijg ik een opnieuw een vrij trage stevige rock song te horen, die lichte invloeden van de muziek van Black Sabbath heeft.
Verder volgen "Luciferian Rite", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Malevolent Inveigler", opnieuw zo'n prima stevige rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die religieuze invloeden heeft.

"Blinded By The Wicked" van Hazemaze is een puike plaat, die vol goede stoner nummers staat en ik raad liefhebbers van dit genre dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten