zondag 2 januari 2022

Review: The Senior Service feat. Rachel Lowrie - A Little More Time With (Damaged Goods Records, 2022) (Beat)

The Senior Service is een band uit Rochester, Kent, Engeland, die in 2015 werd opgericht en bestaat uit: Graham N. Day - sologitaar, Darryl R. Hartley - basgitaar, Jonathan P. Barker - Hammond orgel en piano en Wolf D. Howard - drums en percussie.
De bandleden waren allen sinds de begin jaren 80 actief in de Medway garage beat scene en speelden in bands als: The Prisoners, Thee Mighty Caesars, Thee Masonics, James Taylor Quartet en The Buff Medways.
De band bracht hun debuut single "Depth Charge" / "Hall Of Mirrors" in januari 2016 via Damaged Goods Records uit op 7" vinyl en als promo op CDr en deze werd dat zelfde jaar (september) gevolgd door het album "The Girl In The Glass Case", dat op zowel CD als op LP verscheen via Damaged Goods Records.
Op 26 januari 2018 verscheen de 7" vinyl single "Slingshot" / "Find And Seek" in een beperkte oplage als voorloper van hun nieuwe album "King Cobra", dat 27 april 2018 op LP, CD en als digitale download door Damaged Goods Records werd uitgebracht en dit label brengt op 14 januari 2022 de 10" mini LP "A Little More Time With" uit, waarop 6 nummers staan, van The Senior Service feat. Rachel Lowrie.

Het album begint met "Everyone's Stranger Than Me", waarin The Senior Service feat. Rachel Lowrie een prachtige beat song, met een vrij rustig tempo, in jaren 60 stijl ten gehore brengt, die gevolgd wordt door "Seasons Of My Mind", een vrolijk klinkende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat lichte progressieve rock elementen herbergt.
Daarna volgen de cover van het John Schroeder nummer "Lovin' You Girl", een instrumentaal Hammond nummer met een gemiddeld tempo en dansbare Zuid-Amerikaanse invloeden en "Just A Little Time", een mooie pop song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "If You're Not There" schotelt The Senior Service feat. Rachel Lowrie me een lekker in het gehoor klinkende uptempo poprock song met Hammond invloeden voor, die bij tijd en wijle swingt en in de cover van The Chris Lamb Orchestra, "Mysterious Land", krijg ik een schitterend instrumentaal Hammond nummer te horen, die lichte progressieve invloeden heeft en in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.

"A Little More Time With" van The Senior Service feat. Rachel Lowrie is een mini album, dat invloeden van de jaren 60 muziek bevat en ik raad liefhebbers van jaren 60 gerelateerde muziek dan ook aan eens te gaan luisteren naar deze prima schijf.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten