zondag 16 januari 2022

Review: Smed - Smed (Transubstans Records, 2022) (Stoner)

Smed uit Karlshamn, Zweden, werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Eddie Juneskär - drums, Johan Holm - basgitaar, Tom Westberg - sologitaar en Niklas Sjöberg - zang, die onder andere in bands hebben gespeeld, zoals: The Graviators, Nymf, Learn by dying, Demonicus, Trollfnask, Void Commander en Sattmansitter.
Op 18 februari 2022 brengt de band hun debuut album "Smed" uit, dat 9 nummers bevat en dit verschijnt via Transubstans Records als LP op grijs vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album start met "Starmass", waarin Smed, na een kort rustig psychedelisch begin, een stevige stoner song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt door "Devil's Tide", een swingende rock song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo.
Daarna volgen "Queen Of The Goats", eveneens eens stevige stoner song met een gemiddeld tempo (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) , "Flower Smokin' Priest", een heerlijke rock song met een gemiddeld tempo, invloeden van progressieve hardrock en tempowisselingen en "Hal 9000", een puike mix en hardrock en stoner, die tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat.
In "M.A.D" zet Smed me opnieuw een stevige stoner song in een gemiddeld tempo en tempowisselingen voor en in "Tears III" krijg ik een schitterende rustige song te horen, die aanzet tot schuifelen.
Verder volgen "Heavy Metal The Black And Silver", een hardrock song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en "1010 A.D", een uitstekende rock song, die een aanstekelijk ritme heeft.

Het debuut album "Smed" van Smed staat vol stevige stoner songs, die over het algemeen een gemiddeld tempo hebben en de band heeft me dan ook laten genieten van hun prima muziek, die ik liefhebbers van dit genre kan aanraden te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten