zondag 16 januari 2022

Review: Obsidian Sea - Pathos (Ripple Music, 2022) (Rock)

Obsidian Sea werd in 2009 te Sofia, Bulgarije opgericht en bestaat na een bezettingswisseling tegenwoordig uit: Bozhidar Parvanov - drums, Delyan Karaivanov - basgitaar en achtergrondzang en Anton Avramov - zang en sologitaar.
De band bracht hun digitale debuut single "The Seraph" op 10 november 2011 uit en deze werd op 16 april 2012 gevolgd door het debuut album "Between Two Deserts", dat als CD via Solitude Productions verscheen.
Daarna volgden: "Dreams. Illusions. Obsessions.", (15 april 2015, CD uitgegeven in eigen beheer, cassette via Serpent Eve Records in 2016 als LP verschenen via Nuclear War Now! productions) en "Strangers" (22 maart 2019, LP, CD en digitale download, Ripple Music).
De band brengt hun vierde album "Pathos", waarop 7 nummers staan, op 4 februari 2022 uit als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op waterblauw met van binnen mintgroen vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download via Ripple Music.

Het album begint met "Lament The Death Of Wonder", waarin Obsidian Sea een geweldig swingend nummer in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die invloeden van de jaren 70 progressieve rock bevat en tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "The Long Drowning", een uitstekende stevige song met een niet al te hoog tempo en een melodisch ritme, die tegen het einde in een sneller tempo wordt gespeeld.
Daarna volgen "Sisters", een heerlijke swingende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat iets voor het einde door een tempowisseling in een trager tempo over gaat en "Mythos", een swingende uptempo rock song met een terugkerend ritme, die invloeden van de jaren 70 hardrock bands heeft en aanzet tot dansen.
In "The Revenants" zet Obsidian Sea me een puik hardrock nummer voor, dat een gemiddeld tempo heeft en swingt en in "I Love The Woods" laat de band me genieten van een prachtige rock song in een niet al te hoog tempo, die een aanstekelijk ritme heeft.
Als laatste krijg ik "The Meaning Of Shadows" voorgeschoteld en hierin speelt de band een song in een gemiddeld tempo, dat iets over de helft van het nummer meer snelheid en een aanstekelijk dansbaar ritme krijgt.

"Pathos" van Obsidian Sea staat vol schitterende rock songs, waar ik erg van genoten heb en ik raad elke liefhebber van hardrock en rock in het algemeen dan ook aan eens te gaan luisteren naar deze prima plaat.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten