maandag 31 januari 2022

Review: Closure To Moscow - Pink Lemonade (Bird's Robe Records / Enjoy The Ride Records, 2022) (Rock)

Closure In Moscow uit Melbourne, Australië werd in 2006 opgericht en bestond uit: Beau McKee - drums, Manny Zenneli - sologitaar, erhu en percussie zang, Brad Kimber – basgitaar, Michael Barrett – sologitaar, zang, percussie en programmering en Christopher James de Cinque – zang, drums en percussie.
De band bracht in deze bezetting op 19 april 2008 hun debuut EP "The Penance And The Patience" uit als CD en digitale download via Taperjean Music, die gevolgd werd door het debuut album "First Temple", dat 5 mei 2009 als CD en digitale download verscheen via Equal Vision Records.
Vervolgens onderging de band enkele bezettingswisselingen en werden Beau McKee en Brad Kimber vervangen door Salvatore Aidone - drums, percussie en programmering en Duncan Millar - basgitaar, dubbele bas, zang en percussie, waarna het album "Pink Lemonade" op 9 mei 2014 als 2LP, als CD en als digitale download via Sabre Tusk Records verscheen.
Alle 3 de uitgaven worden door Bird's Robe Records opnieuw uitgebracht, waarvan "Pink Lemonade" en "First Temple" reeds verschenen op 1 oktober 2021 en op 26 november 2021 verschijnt "The Penance And The Patience", dat 6 nummers bevat en als LP in een beperkte oplage van 350 stuks op doorzichtig met rook effect en donker blauwe swirl 180 gram vinyl, als LP in een beperkte oplage van 350 stuks op roest rood met rood op been gespetterd 180 gram vinyl, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op donker rood / geel met zwart marmerkleurig 180 gram vinyl, als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op zwart 180 gram vinyl, als CD en als digitale download wordt uitgebracht.
Het album "Pink Lemonade" verschijnt 4 februari 2022 opnieuw via Bird's Robe Records in samenwerking met Enjoy The Ride Records als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op doorzichtig roze limonade kleurig vinyl, als CD en als digitale download en bevat 11 nummers.

Het eerste nummer van het album heet "The Fool", waarin Closure To Moscow een kort nummer speelt, dat rustig begint, om na korte tijd over te gaan in een snelle heftige song, die tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door het titelnummer "Pink Lemonade", een puike mix van progressieve muziek, pop en soul, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en dit nummer loopt door in "Neoprene Byzantine", een uptempo mix van theater en progressieve muziek, die een terugkerend ritme heeft en swingt.
Daarna volgen "Seeds Of Gold", een swingende uptempo mix van funk, disco en rock met een aanstekelijk dansbaar ritme, "That Brahmatron", een geweldige rock song met een gemiddeld tempo en invloeden van hardrock, die halverwege over gaat in een rustig stukje avant garde, om na korte tijd psychedelisch te worden en weer invloeden van progressieve muziek te krijgen.
In "Dinosaur Boss Battle" zet Closure To Moscow me een schitterende mix van rock, soul en funk voor, die een gemiddeld tempo heeft, swingt en tempowisselingen bevat en in "Mauerbauertraurigkeit" krijg ik een prachtige poprock song in een gemiddeld tempo te horen, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Dan volgen "The Church Of The Technochrist", een heerlijke uptempo mix van disco, pop en rock met een dansbaar ritme en "Beckon Fire", een verrukkelijke song met een rustig tempo, die een terugkerend ritme heeft en aanzet tot dansen.
Verder hoor ik "Happy Days", een swingende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme en "ピンクレモネード", een fantastische Japans klinkende dance rock song, die muziek van computerspelletjes bevaten zeer dansbaar is en tegen het einde over gaat in gesproken teksten.

"Pink Lemonade" van Closure To Moscow staat vol prima nummers, die invloeden van diverse soorten muziek bevatten en bij tijd en wijle swingen en ik raad elke liefhebber van de betere pop en rock dan ook aan eens te gaan luisteren naar deze schijf.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten