maandag 31 januari 2022

Review: Ford's Fuzz Inferno - Fuzz The Universe! (Subunderground Cosmic Adjustments, 2022) (Punk)

Ford's Fuzz Inferno uit Kekerdom en Wernhout, Nederland bestaat uit: Hans (Kekerdom) - zang en sologitaar en Patrick (Wernhout) - drums en achtergrondzang.
Het duo nam op 29 en 30 januari 2021 in Studio 195 te Wernhout, hun EP "Deniers Of Fuzz Will Be Executed" op, waarop 5 korte nummers staan en deze verscheen op 26 mei 2021 via het Subunderground C.A. label op 7" vinyl met een extra nummer en als digitale download, waarbij vermeldenswaard is, dat de EP in de voorverkoop via de link: www.shinybeast.nl/item/504883/fords_fuzz_inferno_deniers_of_fuzz_will_be_executed_ep.html te bestellen was.
Het duo bracht op 17 januari 2022 hun tweede 7" vinyl EP "Flog Yourself With Fuzz", waarop 4 nummers staan, via Subunderground C.A. uit en ook deze is in de voorverkoop te bestellen via: www.clear-spot.nl/item/513135/fords_fuzz_inferno_flog_yourself_with_fuzz_ep.html, of via bandcamp en deze werd op 31 januari 2022 gevolgd door de CD "Selected Verses", met daarop 11 nummers, waarvan 1 onuitgebracht nummer.
Tevens verschijnt deel 3 van hun trilogy, getiteld "Fuzz The Universe!", waarop 4 nummers staan, op 13 april 2022 via Subunderground Cosmic Adjustments op 7" vinyl en is in de voorverkoop te bestellen op dezelfde manier als de vorige 2 7" EP's.

De EP start met "Busy Day", waarin Ford's Fuzz Inferno een heerlijke uptempo mix van pop en punk speelt, die sterke eind jaren 70 invloeden heeft, veel fuzz bevat en swingt als een trein.
Daarna volgt "No Solution", dat niet op de CD staat en hierin speelt het duo een geweldige swingende uptempo song, waar de energie afspat en hierbij is stil zitten dan ook geen optie.
In "Who Is How" laat Ford's Fuzz Inferno me nogmaals genieten van zo'n fantastische uptempo song, die veel fuzz bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in "Who Is How (Part 2)" (niet op de CD) krijg ik het vervolg van dit nummer voorgeschoteld, dat, naar mate het nummer vordert, steeds sneller wordt en een terugkerend ritme bevat.

"Fuzz The Universe!" van Ford's Fuzz Inferno bevat ook deze keer 4 swingende uptempo punk songs met eind jaren 70 invloeden, die me als muziek in de oren klinken en ik raad elke liefhebber van dit muziek genre deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar deze EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten