zondag 16 januari 2022

Review: Salo - From Melmac With Hate (Bigoût Records, 2022) (Punk / Noise Rock)

Salo uit Lyon, Frankrijk bestaat uit: Samy Delabre - drums, Carlotta Fiax - basgitaar en Romano Krang - zang en sologitaar.
Hun debuut album "From Melmac With Hate" waarop 11 nummers staan, verschijnt op 21 januari 2022 als LP op zwart vinyl en als digitale download via Bigoût Records en werd in augustus 2020 door Florian 'Turc Ballou' Lejeune live opgenomen in de Grrrnd Zero Concert Room.

Het album begint met "Guillotine", waarin Salo een heftige swingende uptempo mix van punk en noise rock, die een terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door "Fuel Injected Suicide Machine", een heerlijke uptempo punk song, die aanzet tot dansen en "Algeria", eveneens een swingende uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme.
Daarna volgen "Jay", een swingende uptempo rock song, "Bring Back Medieval Plague", een uptempo mix van noise en punk, die subtiele tempowisselingen heeft en "Tasmanian Tiger (For Nikita)", een schitterende rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme.
In "Dick Hunter" zet Salo me een opnieuw zo'n geweldige swingende uptempo song voor, die een dansbaar terugkerend ritme heeft, in "Fakir" krijg ik een fantastische uptempo punk song te horen, waarbij stil zitten geen optie is en in "Speed Missile", een rock song, die ook nu weer in een hoog tempo wordt gespeeld.
Verder volgen "Knee Out", een uitstekende dansbare rock song met tempowisselingen en "Raptors Cult", waarin de band nogmaals een uptempo punk song ten gehore brengt, die subtiele tempowisselingen heeft en een aanstekelijk terugkerend ritme bevat.

"From Melmac With Hate" van Salo is een puike plaat, die vol energieke punk nummers staat, waar ik zeer van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten