zondag 16 januari 2022

Review: Usselman - Quaker (Blow Up Records, 2022) (Elektro)

Usselman is het alias van producer multi-instrumentalist Chris Usselman uit Southend, Engeland, die op 6 februari 2020 zijn debuut album "All Fun and Games Until Everyone Goes Blind" via Blow Up Records uitbracht als LP in een beperkte oplage op 180 gram zwart vinyl en als CD en als digitale download.
Op 28 januari 2022 verschijnt de digitale EP "Quaker", waarop 4 nummers staan als uitbreiding van dit album via Blow Up Records als digitale download en deze bevat ook het titel nummer, dat in eerste instantie ook voor de LP bestemd was, maar tot nu toe niet uitgebracht werd. 

DE EP start met 3 nummers van het album, waarvan "Tongue Tied" het eerste is en hierin hoor ik Usselman een swingende elektro song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die invloeden van new wave heeft en tempowisselingen bevat.
Daarna volgt "Dry", een swingende uptempo mix van elektro en disco, die invloeden van new wave en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en daarbij is stil zitten geen optie.
In "With The Tides" zet Usselman me opnieuw een geweldige uptempo mix van elektro, new wave en disco voor, die aanzet tot dansen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in het titel nummer "Quaker" krijg ik eveneens zo'n swingende uptempo song te horen, die invloeden van disco, elektro en new wave met elkaar verbindt.

"Quaker" van Usselman is een lekker in het gehoor klinkende dansbare EP, die zeker bij liefhebbers van elektro, disco en new wave in de smaak zal vallen en ik raad hen dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten