zondag 16 januari 2022

Review: Endless Dive - A Brief History Of A Kind Human (Luik Music, 2022) (Post-Rock)

Endless Dive uit Brussel en Tournai (Doornik), België, werd in september 2015 opgericht en bestaat uit: Nathan Mondez — drums, Elie Pauwels — basgitaar, Pierre Vvl — sologitaar en synthesizer en Nathan Bonnet — sologitaar.
De band bracht hun debuut EP "Endless Dive" als CD en digitale download op 21 november 2016 uit, waarna hun debuut album "Falltime" op 18 januari 2019 volgde als 2LP, als CD en als digitale download en deze wordt op 11 februari 2022 gevolgd door het album "A Brief History Of A Kind Human", dat als LP op zilverkleurig vinyl met een 12 pagina's tellend boekje, als CD en als digitale download verschijnt via Luik Music en 9 nummers bevat.

Het album begint met "Blurred", waarin Endless Dive een mooi post-rock nummer met een gemiddeld tempo, dat melodisch invloeden heeft, iets heftiger wordt en tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door het titel nummer "A Brief History Of A Kind Human", een schitterend uptempo nummer, dat swingt en iets over de helft van het nummer in een rustig tempo verder gaat.
Daarna volgen "La Cigûe", een uitstekend vrij rustig post-rock nummer met een terugkerend ritme, dat een lichte dreiging uitstraalt, "Elevator To Silence", een mix van post-rock en terugkerende ritmes, die rustig begint maar gaandeweg steeds meer snelheid krijgt en "Ingeborg", een prachtig kort rustig nummer.
In "Archimboldi" zet Endless Dive me een heftig uptempo post-rock nummer, dat na korte tijd iets snelheid verliest en over gaat in een verrukkelijk stuk muziek met een terugkerend ritme en in "Tropique Triste" krijg ik opnieuw zo'n heerlijk nummer te horen, dat tempowisselingen bevat.
Verder volgen nog "The Red Poet", een prima rustig nummer met een terugkerend ritme en "Aurevoir", een nummer, dat in een gemiddeld tempo begint en na korte tijd meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen.

"A Brief History Of A Kind Human" van Endless Dive staat vol puike post-rock nummer, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van deze muziekstijl deze schijf dan ook aanraden.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten