maandag 24 juni 2013

Review: Carpet - Elysian Pleasures (Elektrohasch, 2013) (Psychedelische Rock)

Carpet is een psychedelische rock band uit Augsberg, Duitsland, die in 2009 hun debuut CD "The Eye Is The Heart Mirror" in eigen beheer uitbracht en bestaat uit: Maximilian Stephan - zang, sologitaar, minimoog, mellotron en klarinet, Jakob Mader - drums, percussie, xylofoon, klokkenspel, marimba en vibrafoon,
Hubert Steiner - basgitaar en Sigmund Perner - vleugel, orgel, accordeon, mellotron en Rhodes synthesizer en verder bijgestaan worden door Andreas Unterreiner - trompet en flugelhoorn en Jan Kiesewetter - saxofoon.
Hun nieuwe CD "Elysian Pleasures" uit 2013 is door het Elektrohasch label uitgebracht en bevat 8 nummers, waarvan de titelsong "Elysian Pleasures" de eerste is.
Het begin van het nummer doet me enigszins als film muziek aan en de song bevat verder dromerig gespeelde muziek, waaronder soundscapes en psychedelische pop, waarin de uitstekende zang prima tot zijn recht komt.
De volgende song, "Nearly Four" is een stuk steviger en de indrukken van de muziek van King Crimson en Hypnos 69 zijn duidelijk hoorbaar in dit schitterende nummer, dat progressief en psychedelisch klinkt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Vervolgens krijg ik "Man Changing The Atoms" te horen, waarin de band jazz speelt, die gemixt met een swingend hypnotiserend drum ritme voor een heerlijk dansbaar nummer zorgt, dat halverwege over gaat in een fantastische progressieve rock song, waarin het tempo hoog gehouden blijft.
"In Tides" laat de band me een vrij rustige progressieve rock song horen, waarin ik de invloed van Hypnos 69 opnieuw herken en ook dit is weer een stukje fantastische muziek, dat perfect in elkaar zit.
Daarna volgt "Serpentine", dat langzaam opgebouwd wordt en doordat de band het met enkele prima tempowisselingen spannend weet te houden, mondt het uit in een geweldig nummer.
Dan hoor ik het instrumentale "Birds' Nest", waarin Carpet opnieuw met een langzame opbouw begint en deze vervolgens uitbouwt tot een schitterend progressief rock nummer, dat over gaat in "Smoke Signals", een uitstekende psychedelische pop song met Latin invloeden.
Het laatste nummer, "For The Love Of Bokeh", dat bijna 14 minuten duurt, is een progressieve psychedelische rock song, waarin de band diverse tempowisselingen heeft ingebouwd.
Daardoor is het niet verwonderlijk, dat ook de muziek verandert en weet de band het geheel erg spannend te houden.
"Elysian Pleasures" is een fantastische CD, waarmee Carpet me heeft weten te verrassen en ik kan dit geweldige stuk muziek dan ook van harte aan elke muziek liefhebber aanbevelen.
Carpet - Nearly Four - YouTube
www.youtube.com/watch?v=pR1_tVCuztY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten