maandag 30 augustus 2021

Review: The Chuck Norris Experiment - This Will Leave A Mark (Transubstans Records / Ghost Highway Recordings, 2021) (Hardrock)

The Chuck Norris Experiment werd in 2004 te Gothenburg, Zweden opgericht en bestaat uit: Chuck Ransom - zang, Chuck The Ripper - sologitaar, Chuck Dakota - basgitaar, Chuck Rooster - sologitaar en Chuck Buzz - drums.
De naam Chuck Norris Experiment is  gekozen als een eerbetoon aan de legendarische blues gitarist Charles "Chuck" Norris, die het klassieke live album "Los Angeles Flash" te Gothenburg op 25 juni 1980 maakte. 
In de 14 jaar van bestaan, maakte de band al diverse LP's CD's, Split CD's / LP's en singles en verschenen verscheidene nummers via verzamel albums, die, sinds 2004, via verschillende labels, zoals I Hate Records, Off The Hip Records, Tornado Ride Records, Masterrock Records, Psycho T Records, No Balls Records, Bad Attitude Records, Nicotine Records, Scarey Records, Ghost Highway Records, Dope Productions, Savage Magic en Transubstans Records werden uitgebracht.
De CD "The Chuck Norris Experiment / So Fucking What" verscheen gratis bij OX-Fanzine in maart 2008 als een gezamenlijke uitgave van Psycho T Records, Masterrock Records & Tornado Ride Records.
Ook verscheen er in 2011 via Dope Productions een CD genaamd "The Pitcher Collection Vol.1", die, in een oplage van 150 stuks, gratis werd verstrekt bij het optreden van de band op 26 november 2011 in The Pitcher te Düsseldorf, Duitsland en waren er speciale uitgaven van albums, die alleen in Italië, Amerika, Duitsland en Australië verschenen.
De band trad met veel bekende Europese acts op, zoals Peter Pan Speedrock, Dozer, Exploited, Electric Eel Shock, Hard-Ons, Meteors en Bombshell Rocks.
Na hun album "Right Between The Eyes" uit 2014, dat via het Zweedse Transubstans label zowel op LP (rood en zwart vinyl) als op CD en als digitale download uitgebracht werd, verschenen er diverse 7"singles, een DVD en CD's via andere labels, onder andere: "Respect The Chuck America" (CD, Strange Magic Records, 2015), "Live In London (Bootleg Series - Part 2)" (CD, Dope Productions, 2016) en "Chuck Norris Experiment / Trigger McPoopshute - Split CD" (CD, Dope Productions, 2016), voordat hun zevende officiële studio album "Chück Me!" op 5 mei 2017 door het Transubstans label zowel op LP, CD als op digitale download werd uitgebracht, waarna aansluitend, in 2017 en 2018, een uitgebreide wereldwijde tournee volgde.
Op 1 februari 2018 verscheen het album "Hot Stuff", via Ghost Highway Recordings (Spanje) / Savage Magic Records (USA), waarop 13 nummers staan, die niet op andere albums van de band voor komen, waaronder diverse tribuut nummers, een onuitgebrachte song, single versies en een akoestische song.
"Hot Stuff", die vanaf 1 januari 2018 bij de labels en tevens via de Chuck Norris Experiment webshop te bestellen was, werd in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart vinyl en in een zeer beperkte oplage van 50 stuks op CD uitgebracht en beide uitgaven zijn met de hand genummerd en van handtekeningen voorzien.
Op 10 mei 2019 verscheen het compilatie album "Tribute To Dead Moon" via Ghost Highway Recordings & Chaputa Records in een beperkte oplage van 1000 stuks, waarvan 500 op zwart en 500 stuks op wit vinyl als 2LP (10") en daarop staan 19 bands, waarvan The Chuck Norris Experiment, die het nummer "Walking On My Grave" ten gehore brengen, er 1 van is en dit nummer is als digitale download uitgebracht.
Vervolgens verscheen de single "Back It Up!" en deze werd in eigen beheer als digitale download uitgebracht en staat tevens op het album "Shortcuts", dat 13 september 2019 via No Balls Records werd uitgebracht, ter ere van de 100ste uitgave van het label.
Het album werd geperst in een zeer beperkte oplage van 150 stuks op 7" vinyl, waarvan 75 blauw en 75 roze en verscheen tevens in een beperkte oplage van 110 stuks op CD en 110 stuks op cassette, terwijl er 75 via No Balls Records werden verkocht en de rest via The Chuck Norris Experiment en op 5 juni 2020 verscheen de 7" split single "Turning Me Inside Out" in een beperkte oplage van 150 stuks op zwar en in een beperkte oplage van 150 stuks op groen vinyl, die met de hand genummerd zijn.
Samen met Sonny Vincent bracht de band op 9 oktober 2020 een 5" vinyl split single uit, die in een zeer beperkte oplage van 60 stuks via No Balls Records is geperst en 2 exclusieve nummers bevat, die nergens anders te verkrijgen zijn en hiervan heet het nummer van The Chuck Norris Experiment "When The Dust Settles".
Als voorloper van hun album "This Will Leave A Mark", dat in 2021 via Transubstans Records / Ghost Highway Recordings verschijnt, bracht de band op 23 oktober 2020 de digitale single "Kill The Night" uit en op 22 januari 2021 bracht de band het nummer Dirtshot" in eigen beheer via Spotify en Bandcamp uit en begin 2021 verschenen ook de 7" split single "Hand Grenade" (met The Drippers) in een beperkte oplage van 150 stuks op groen en 150 stuks op zwart vinyl en op 19 januari 2021 via Savage Magic Records de split single The Chuck Norris Experiment & Scumbag Millionaire, "Split", in een beperkte oplage van 300 stuks, waarvan 100 op rood, 100 op vuil wit en 100 op zwart vinyl.
Op 17 september 2021 brengt de band hun album "This Will Leave A Mark" uit, dat 12 nummers bevat en deze werd op 5 augustus 2021 voorafgegaan door de gelijknamige single, die eveneens via deze labels en via digitale media, zoals Sotify, Youtube en Bandcamp verscheen.

Het album begint met de single "DirtShot", waarin The Chuck Norris Experiment me laat genieten van een verrukkelijke swingende stevige hardrock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme bevat, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Landslide", een korte uptempo rock song, die swingt en het op single verschenen "Kill The Night", een fantastische swingende hardrock song, die in de vaart van een hoge snelheidstrein mijn gehoorgang binnen komt en daarbij is stil zitten niet aan de orde.
Daarna volgen "In For The Kill", een uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, dat opnieuw uitnodigt tot dansen en tegen het einde over gaat in een rustig tempo,  "Turning Me Inside Out", een swingende hardrock song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en "Benefit Of The Doubt", een uptempo rock song  met een aanstekelijk dansbaar ritme.
In de single "Hand Grenade", wordt The Chuck Norris Experiment bijgestaan wordt door Jeff Dahl, die de zang voor zijn rekening neemt en daarin speelt de band een geweldige swingende uptempo rock song, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en in het titelnummer "This Will Leave A Mark" krijg ik een uitstekende uptempo rock song, die een aanstekelijk terugkerend ritme en subtiele tempowisselingen bevat en powerrock invloeden heeft, waarbij de muziek swingt als een trein.
Dan volgen "Spin It Round", een rock song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, dat subtiele tempowisselingen bevat en "Devils Lake", een puike vrij trage song met een licht dreigend terugkerend ritme.
Verder hoor ik "Bad Blood", een heerlijke swingende uptempo rock song met een terugkerend ritme en "New Day Rising", een prachtige rustige song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot schuifelen en hiermee sluit de band het album op gepaste wijze af.

"This Will Leave A Mark" van The Chuck Norris Experiment is een fantastisch album, dat vol staat met energieke hardrock nummers, die swingen en beweging oproepen en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook sterk aanraden.
Review: Second Reign - Gravity (Massacre Records, 2021) (Melodische Rock)

Second Reign uit Zwitserland, werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Dan Hammer - drums, Bo Rebsamen - keyboards, Alain Schneble - sologitaar en Stephan Lipp - zang en basgitaar.
De band brengt op 24 september 2021 hun debuut album "Gravity", dat 13 nummers bevat en in een tijdsbestek van 16 maanden werd opgenomen, als CD uit via Massacre Records.

Het album start met "Uninvited", waarin Second Reign een geweldige melodische hardrock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "The Truth", een prima uptempo rock song, die aanzet tot dansen en "Let Me Breathe", een heerlijke uptempo rock song, die enkele tempowisselingen heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat.
Daarna volgen "Fire", een swingende uptempo song, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), "Falling", een prachtige melodische song met een gemiddeld tempo, die enkele tempowisselingen bevat en "Borderline", een verrukkelijke rustige song, die aanzet tot schuifelen.
In "Wrong" schotelt Second Reign me een schitterende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, subtiele tempowisselingen en een hoog meezing gehalte, in "Another Night" krijg ik een lekker in het gehoor klinkende uptempo song, die tempowisselingen heeft en een zeer dansbaar ritme bevat en in "You'll Never Catch Me (When I'm Gone)", een dansbare song met een gemiddeld tempo, die enkele tempowisselingen heeft.
Dan volgen "Dark Matter", een swingende uptempo song, die in de lijn van de vorige songs ligt en "Uncover", een snelle rock song met een dansbaar ritme.
Verder hoor ik "The Big Lie", eveneens weer zo'n uitstekende uptempo song met een vrolijk dansbaar ritme en "Home", een fantastische melodische rock song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en lichte smooth jazz invloeden.

"Gravity" van Second Reign is een puike plaat om te beluisteren, die vol mooie melodische rock nummers staat en ik kan elke liefhebber van deze muziekstijl aanraden om deze schijf eens te beluisteren.
Review: Kadabra - Ultra (Heavy Psych Sounds Records, 2021) (Stoner / Acid Rock)

Kadabra uit Spokane, Washington, Amerika, werd in 2020 opgericht en bestaat uit: Chase Howard - drums, Garrett Zanol - zang en sologitaar en Ian Nelson - basgitaar.
De band nam in het najaar van 2020 hun debuut album "Ultra" op, dat 7 nummers bevat en op 17 september 2021 verschijnt dit album via Heavy Psych Sounds Records als LP in een beperkte oplage van 25 stuks als testpersing op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op half rood, half oranje vinyl, als LP in een beperkte oplage van 450 stuks op doorzichtig met groen gespetterd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Graveyard", waarin Kadabra een heerlijke stevige stonerrock song in een gemiddeld tempo speelt, die enkele tempowisselingen heeft en een terugkerend ritme bevat (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), waarna "Faded Black" volgt en de band een trage rock song met een aanstekelijk ritme, die tegen het einde in een hoger tempo wordt gespeeld.
Daarna volgen "Eagle 20’s", een rustig startend melodisch nummer, dat na korte tijd meer snelheid krijgt en een aanstekelijk swingend ritme heeft en halverwege invloeden van acid rock krijgt bijgevoegd en "Bean King", een uitstekende stonerrock song met een gemiddeld tempo en lichte invloeden van progressieve bluesrock en acid rock, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft.
In "Death" zet Kadabra me een schitterende rock song in een niet al te hoog tempo voor, die een terugkerend ritme heeft en acid rock invloeden bevat, in "Coyote" krijg ik een uptempo rock song te horen, die swingt en in het laatste nummer "Settle Me" laat de band me genieten van een fantastische rock met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die halverwege over gaat in een geweldige swingende acid rock song, die tegen het einde terugkeert in het begin tempo en ritme.

"Ultra" van Kadabra staat vol schitterende rock nummers met invloeden van stoner en acid rock, waar ik erg van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van die genres deze schijf dan ook zeer aanbevelen. 

Review: Troldhaugen - Ido + Syncrasies (Bird's Robe Records, 2021) (Progressieve Rock)

Troldhaugen uit Wollongong, Australië werd in 2008 opgericht en bestaat uit: Grädenøk - drums, Svarog - basgitaar, Reventüsk - zang, ritmegitaar en mondharp en Meldengar - sologitaar.  
De band bracht op 30 oktober 2010 hun debuut EP "Troldhaugen" als digitale download uit, gevolgd door: "Ramshackle" (31 augustus 2012, digitaal album), "Gimme! Gimme! Gimme! (A Troll After Midnight)" (7 februari 2014, digitaal nummer), "Obzkure Anekdotez For Maniakal Massez" (27 augustus 2014, CD en dd), "Crumbs" (1 september 2017, CD en dd), "Ido + Syncrasies" (1 september 2017, CD en dd) en "E​.​E​.​T." (16 mei 2019, digitaal nummer).
Bird's Robe Records brengt hun album "Ido + Syncrasies", dat 12 nummers bevat, op 3 september opnieuw uit in het teken van het 10 jarig bestaan van het label.

Het album begint met "I Ordered A Taxi Driver Not A Taxidermy", waarin Troldhaugen een uitstekende song in de stijl van Frank Zappa, Bunnies en Alex's Hand ten gehore brengt, die tempowisselingen heeft, progressieve rock invloeden bevat en bij tijd en wijle swingt en dit nummer wordt gevolgd door "CRISPr Me Baby One More Time", een swingende uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, tempowisselingen en kermis invloeden en "BMX Terminator", een heerlijke rock song met diverse tempowisselingen en invloeden van progressieve rock.
Daarna volgen "Mr Troldhaugen On Politics", een kort gesproken stukje, dat verder gaat in "Poultrytician", een geweldige swingende song met een aanstekelijk ritme en invloeden van de muziek van Alex's Hand en "Mambo Mambo!", een fantastische swingende uptempo song met subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "It's Morphine Time" zet Troldhaugen me een verrukkelijke dansbare uptempo song met invloeden van hip-hop en metal, die tempowisselingen heeft, in "Caller Unlnown" krijg ik een kort nummer te horen, waarin een telefoongesprek ondersteund wordt door muziek en in "Jaw Drop" laat de band me genioeten van een zwaar stuk muziek, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en invloeden van metal heeft, tempowisselingen en mysterieuze ritmes bevat.
Veredr volgen "Mannequin Checks In", een schitterende uptempo rock song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen, "Genome In A Bottle", een uptempo rock song, die in dezelfde stijl als voorgaand nummer wordt gespeeld en lichte ska invloeden heeft en "P3R5P3C+IV3_M4N", een song met zang en muziek op de achtergrond, die na een minuut verder gaat met het geluid van wind.

"Ido + Syncrasies" van Troldhaugen staat vol spannende muziek in de stijl van Frank Zappa, Bunnies en Alex's Hand, die invloeden van progressieve rock, metal, hip-hop en humor heeft en ik kan iedere liefhebber van speciale muziek dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Review: Lydsyn - Kat Ser Kat (Bad Afro Records, 2021) (Psychedelisch)

Lydsyn uit Kopenhagen, Denemarken werd tijdens de Covid 19 periode opgericht en bestaat uit: Uffe Lorenzen - zang en sologitaar, Palle Demant - basgitaar en Jens Eyde - drums, maar Palle en Jens behoorden oorspronkelijk tot de begeleidingsband van Uffe tijdens zijn live optredens.
De band brengt op 3 september hun exclusieve debuut single "Kat Ser Kat" via Bad Afro Records uit in een beperkte oplage van 500 stuks  op 7" vinyl.

In “Kat Ser Kat” schotelt Lydsyn me een heerlijke licht psychedelische song in een niet al te hoog tempo voor, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en in "Abernes Planet" krijg ik een fantastische licht psychedelische bluesrock song met progressieve rock elementen te horen, die een vrolijk klinkend ritme heeft, dat aanzet tot dansen.

De debuut single “Kat Ser Kat”'/ "Abernes Planet" van Lydsyn is een verrukkelijke uitgave, waar ik erg van genoten heb en die ik dus elke liefhebber van psychedelische muziek zeer kan aanraden.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.

zondag 22 augustus 2021

Review: Leaves' Eyes - The Last Viking (Midsummer Edition) (AFM Records, 2020) (Symfonische Folk Metal)

Leaves' Eyes uit Ludwigsburg, Duitsland werd in 2003 opgericht door Liv Kristine Espenæs Krull - zang en Alexander Krull – keyboards en zang, die samen met Thorsten Bauer – sologitaar, Chris Lukhaup – basgitaar en Martin Schmidt – drums de band vormden.
In de loop der jaren deden zich regelmatig bandwisselingen voor en tegenwoordig bestaat Leaves' Eyes uit: Elina Siirala (uit Finland, die in 2016 Liv Kristine verving) – zang, Thorsten Bauer – sologitaar, Alexander Krull – keyboards en zang, Pete Streit– basgitaar en Joris Nijenhuis – drums.
De band bracht hun debuut album "Lovelorn" op 24 mei 2004 via Napalm Records als digitale download uit en deze werd voorafgegaan door de EP "Into Your Light" (19 april 2004, digitale download, Napalm Records) en gevolgd door "Elegy" (2 mei 2005, dd EP, Napalm Records), "Vinland Saga" (30 mei 2005, dd, Napalm Records), "Legend Land" (9 juni 2006, dd EP, Napalm Records), "We Came With The Northern Winds En Saga / Belgia" (27 februari 2007, dd, Napalm Records), "Njord" (28 augustus 2009, dd, Napalm Records), "My Destiny" (28 augustus 2009, dd EP, Napalm Records), "At Heaven's End" (21 mei 2010, dd EP, Napalm Records), "Meredead" (22 april 2011, dd album, Napalm Records), "Symphonies Of The Night" (13 november 2013, dd album, Napalm Records) en op 22 november 2019 verscheen hun EP Black Butterfly, die in een beperkte oplage van 1000 stuks als CD via AFM records werd uitgebracht en 4 nummers bevat.
Hun nieuwe album "The Last Viking" is een concept plaat over de slag bij Stamford Bridge in 1066 en bevat 14 nummers.
Het album verscheen 23 oktober 2020 via AFM Records als 2LP in een beperkte oplage van 1066 stuks op gekleurd vinyl, waarvan 533 op groen en 533 op oranje vinyl, gestoken in een klaphoes plus een boekje met harde kaft van 30x30 cm en als digipack 2CD in een beperkte oplage, waarbij op CD 2 de nummers alleen instrumentaal zijn.
Het album wordt op 17 september 2021 opnieuw uitgebracht, aangevuld met 24 nummers en verschijnt onder de naam The Last Viking (Midsummer Edition) via AFM Records als 3CD + 1-BDDigipak Set + digitale download+ T-Shirt "Warriors" maat L-XXL.

CD 1 begint met "Death Of A King", waarin Leaves' Eyes een schitterende mix van klassiek aandoende muziek, folk en rock in een gemiddeld tempo speelt en deze wordt gevolgd door "Chain Of The Golden Horn", een fantastische swingende rock song, die in een hoog tempo gespeeld wordt, een zeer vrolijk dansbaar ritme heeft en Wolga en symfonische metal invloeden bevat.
Daarna volgen "Dark Love Empress" een geweldig mooie rock song, die in een niet te hoog tempo gespeeld wordt en "Serpents And Dragons", een puike mix van metal en folk, die in een snel tempo mijn gehoorgang binnen in komt, een disco ritme bevat en swingt als een trein, waardoor stil zitten niet aan de orde is.
In "Black Butterfly" schotelt Leaves' Eyes me een heerlijke dansbare rock song met een aanstekelijk ritme en een gemiddeld tempo voor en hierop speelt Clémentine Delauney mee, in "War Of Kings" laat de band me genieten van een verrukkelijke zware song, die lichtelijk bombastisch klinkt en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt,  in "For Victory" hoor ik de band een swingende mix van metal, folk en Oosterse ritmes spelen, die aanzet tot dansen en in "Two Kings One Realm" krijg ik een prachtige rustige song voorgezet, die sterke folk en gotische invloeden heeft en heerlijke zang bevat.
Dan volgen "Flames In The Sky", een opgewekt klinkende uptempo swingende mix van folk en metal met een zeer dansbaar ritme, die gevolgd wordt door "Serkland", eveneens een swingende mix van folk en metal, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten, "Varangians", een uptempo nummer, dat sterke invloeden van de doedelzakken punk muziek van bands als The Real McKenzies en Floggin' Molly heeft en dit zet dan natuurlijk ook aan tot het bouwen van een feestje en dansen en "Night Of The Ravens", een heerlijke dansbare song met lichte disco invloeden.
Verder hoor ik het titel nummer "The Last Viking", een lekker in het gehoor klinkende zware rock song, die invloeden van heavy metal bevat, halverwege tijdelijk in een hoger tempo gespeeld wordt, om na korte tijd terug te keren in een gemiddeld tempo en deze wordt gevolgd door het laatste nummer "Break Into The Sky Of Aeon", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme.

CD 2 bevat de instrumentale versies van CD 1 en CD 3, waarop 10 nummers staan, bevat soundtrack nummers, die beginnen met "Await Orre's Storm", waarin Leaves' Eyes een kort stukje dreigende muziek, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en invloeden van Dead Can Dance bevat en dit loopt door in "Galeids Of The Væringjar", een schitterende instrumentale uptempo mix van folk en rock, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarna "Dread Hand's Fame" volgt en de band een fantastische instrumentale uptempo mix van folk en melodische rock ten gehore brengt, die aanzet tot dansen.
Daarna volgen het korte "Into The Depths Of Hell", een mooi licht dreigend nummer, "Chain Of The Golden Horn", een geweldige uptempo folk song met Russische invloeden en een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij stil zitten geen optie is en "Land Of The Rus", een uitstekend uptempo nummer met invloeden van de muziek van Dead Can Dance.
In "The Golden Secret" schotelt Leaves' Eyes me een prachtig rustig instrumentaal nummer voor dat middeleeuwse beeldn oproept, in "Past Wide Plains" laat de band me genieten van een verrukkelijke song voor, die folk en melodische rock met elkaar verbindt en en in de soundtrack versie van "Death Of A King" krijg ik een puike melodische rock song te horen, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en licht klassieke invloeden bevat.  
Het laatste nummer is de 2020 uitvoering van "Blazing Waters" en hierin krijg ik een heerlijke uptempo mix van folk en melodische rock te horen, die metal invloeden bevat en zo nu en dan vrij heftig klinkt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"The Last Viking (Midsummer Edition)" van Leaves' Eyes staat vol geweldige muziek, die het midden houdt tussen folk en melodische rock en deze speciale uitvoering bevat tevens de instrumentale uitvoeringen, plus soundtrack nummers, die wat mij betreft een klasse apart zijn en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze  meesterlijke schijf dan ook sterk aan.
Review: Teal - Hearth (Bird’s Robe Records, 2021) (Post-Rock)

Teal uit Sydney, Australië werd in 2012 opgericht en bestaat uit: Andy Clews - drums, Andrew Quizon - basgitaar, Mitch Clews - sologitaar en Joe Surgey - zang.
De band bracht op 28 november 2012 hun debuut nummer "Raptor" als digitale download uit en deze werd gevolgd door: "Raptor - Destroy All Noise Remix" (digital nummer, 14 maart 2013), "Three Hours" (digitaal nummer, 22 maart 2013) en "Hearth" (CD EP en digitale download, 22 augustus 2013).
Als deel van het 10 jarig bestaan van Bird’s Robe Records brengt dit label de EP "Hearth", waarop 5 nummers staan, opnieuw uit als CD en als digitale download.

De EP begint met "Solitaires", waarin Teal een mooie post-rock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat een terugkerend dansbaar ritme bevat en deze wordt gevolgd door "Don't Wake Up", een lekker in het gehoor klinkende mix van new wave en post-rock, die een gemiddeld tempo heeft, swingt en tegen het einde heftiger wordt.
Daarna volgt de single "Raptor", een uptempo song met melodische invloeden, subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en "Voss", een uitstekende post-rock song met een gemiddeld tempo, een dansbaar ritme en tempowisselingen.
In de single "Three Hours" zet Teal me een opnieuw een puike post-rock song voor, die een dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Hearth" van Teal is een prima EP, die vol staat met post-rock songs, die in een gemiddeld tempo worden gespeeld en allemaal een dansbaar ritme hebben en ik kan liefhebbers van deze muzieksoort dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Review: Ropes Of Night - Impossible Space (Golden Antenna Records, 2021) (Dark Wave)

Ropes Of Night uit Keulen, Duitsland bestaat uit: Thomas Schindler - zang en basgitaar, M.Schaub - drums, R.Schmidt - sologitaar  en keyboards en M.Stenger - sologitaar. 
De band bracht op 15 mei 2020 hun debuut single "Ropes Of Night" uit via Golden Antenna Records op 7" vinyl en als digitale download, waarna op 7 juni 2021 2 nummers van het debuut album onder de naam "Impossible Space" als cassette in een beperkte oplage van 100 stuks volgden en als digitale download verscheen, op 3 september 2021 gevolgd door hun debuut album "Impossible Space", dat 9 nummers bevat en via Golden Antenna Records als LP, als CD en als digitale download wordt uigebracht. 

Het album start met "Another Closing Door", een geweldige uptempo song met jaren 80 new en dark wave invloeden en een terugkerend dansbaar ritme en deze wordt gevolgd door "The Whispers", een uptempo song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Perfect Prison", een prachtige new wave song met een gemiddeld tempo en een uitnodigend dansbaar ritme en "Vanishing", een heerlijke aanstekelijke dansbare uptempo dark wave song.
In "The Drowning Lesson" zet Ropes Of Night me een uitstekende vrij rustige song voor, die een terugkerend ritme heeft en een gevoel van nostalgie oproept, in "What’s Done Is Done" krijg ik een fantastische jaren 80 dark wave song in een gemiddeld tempo te horen, die een dansbaar terugkerend ritme bevat en in "Lunacy By Which We Kneel" laat de band me opnieuw genieten van zo'n uptempo song, die swingt en hierbij is het dan ook moeilijk stil te blijven zitten.
Verder volgen "Strange Moons", een dark wave song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "If Death Was A Color", een verrukkelijke uptempo new wave song met een aanstekelijk dansbaar ritme en jaren 80 invloeden.

"Impossible Space" van Ropes Of Night staat vol schitterende dark wave en new wave nummers, die swingen en de liefde voor de muziek van de jaren 80 weergeven en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoorten deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar enkele nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie) 

Review: Doctor Smoke - Dreamers And The Dead (Ripple Music, 2021) (Hardrock)

Doctor Smoke uit Ohio, Amerika, werd in 2012 opgericht en bestaat, na een bezettingswisseling, tegenwoordig uit: Cody Cooke — drums, Jeff Young — basgitaar, Steve Lehocky — sologitaar en Matt Tluchowski — zang en slaggitaar.
De band bracht op 28 november 2014 hun debuut album "The Witching Hour" uit als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op 150 gram doorzichtig vinyl, als CD in een beperkte oplage van 1000 stuks en als digitale download via Totem Cat Records en deze wordt op 3 september 2021 gevolgd door het album "Dreamers And The Dead", dat 10 nummers bevat en via Ripple Music uitgebracht wordt, als CD in een beperkte oplage van 500 stuks, als LP in een beperkte oplage van 500 stuks, waarvan 250 op zwart en 250 op gespetterd vinyl en als digitale download.

Het album start met "Dreamers And The Dead", waarin Doctor Smoke een schitterende rock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme heeft, hardrock invloeden heeft en enkele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "These Horrid Things", een stevige uptempo hardrock song, die swingt als een trein.
Daarna volgen "Waking Dreams", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, die halverwege iets meer snelheid krijgt, om vlak voor het einde weer terug komt in het gemiddeld tempo, "Out Of Time", een snelle swingende hardrock song en "Been Here Forever", eveneens een heerlijke uptempo hardrock song, die swingt en een aanstekelijk ritme heeft.
In "What Lies Beyond" zet Doctor Smoke me een uitstekende rock song in een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk ritme heeft en tempowisselingen bevat, in het titel nummer "Dreamers And The Dead" krijg ik een geweldige uptempo hardrock song te horen, die subtiele tempowisselingen heeft en swingt en in "Vexed" gaat de band verder met het maken van hun uptempo rock muziek.
Verder volgen "The Rope", een uptempo song, die dezelfde uitstraling als voorgaande nummers heeft en "This Hallowed Ground", een verrukkelijke rock song met een gemiddeld tempo en subtiele tempowisselingen, die aanzet tot dansen.

"Dreamers And The Dead" van Doctor Smoke staat vol energieke swingende hardrock nummers, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb, hoewel ik vind, dat iets meer variatie wel had gemogen, maar desondanks kan ik elke liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Review: Ángel Ontalva - Angel On A Tower (OctoberXart Records, 2021) (Rock in Opposition / Progressieve Rock)

Ángel Ontalva is een Spaanse gitarist uit Madrid, die deel uit maakt van de band October Equus, maar ook solo diverse albums op zijn naam heeft staan, zoals: "Mundo Flotante" (OctoberXart Records, 2012), "Land Of Rain And Steel" (Ltd.edition CD-r, OctoberXart Records, 2013), "K​-​Faces Suite" (CD, OctoberXart Records, 2014), "Tierra Quemada" (CD, OctoberXart Records, 2015), "Satellites" (ltd. edition CDr, OctoberXart Records, 2017), "Two Black Holes And A Closed Door" (CD, OctoberXart Records, 2018) en "Compilation 2012​-​2020" (CD, OctoberXart Records, 2020), "Songs To Say Goodbye" (CD, OctoberXart Records, 2021), 
Ángel werkte diverse keren samen met de Russische band Vespero, waarmee hij "Carta Marina", 9 juli 2018, "Sea Orm Liventure", 3 augustus 2018 en "Live At The Astrakan State Theatre Of Opera And Ballet", 23 juni 2020, maar ook met andere artiesten maakte hij CD's, zoals: Ángel Ontalva & No Grooves ("Blood Moon Tonight", album, 7 augustus 2017), Ángel Ontalva VS. Priot Duo (Natasha Blinova/Piotr Talalay) ("Blue Stone Waves", album, 4 september 2018), Ángel Ontalva & Ark Fedotov ("Shaman Rock", album, 10 februari 2020) en Tierra Quemada Ensemble ("Live At The Dom", album, 2021) en met zijn Ángel Ontalva Quartet: "Sound Museum / Audience Recording" (album, 14 december 2018), "Live In Tomsk / Audience Recording" (album, 18 juni 2021) en anderen.
Op 16 augustus 2021 verscheen zijn album "Angel On A Tower", dat 12 nummers bevat, via OctoberXart Records als CD in een beperkte oplage van 1000 stuks en als digitale download, waarbij vermeldenswaardig is, dat de opnamen van dit album overblijfselen zijn van eerder geschreven werken en hierop krijgt hij medewerking van: Yolanda Alba - dwarsfluit (track 2,3,7,9 en 11), John Falcone - fagot (track 1,2,3,5,6,7,9,10,11 en 12) en contrafagot (track 8), Pablo Hernández Ramos - altsaxofoon (track 1 en 6) en sopraansaxofoon (track 12), Víctor Rodríguez - keyboards, Avelino Saavedra - drums, Amanda Pazos Cosse - basgitaar (behalve in track 4) en Wadim Dicke - contrabas (track 4).

Het album begint met "Paradise Flying Snake I", waarin Ángel een schitterende mix van progressieve jazz en rock in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die invloeden van experimentele muziek en tempowisselingen bevat en deze wordt gevolgd door "Seafoam", eveneens zo'n puike mix met een gemiddeld tempo, die tempowisselingen bevat en invloeden van rock in opposition (RIO) heeft en het titel nummer "Angel On A Tower", een fantastisch rustig stuk rock in opposition met invloeden van progressieve rock, dat tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Lena Pillars", een verrukkelijk rustig nummer met melodische invloeden, dat rust uitstraalt, "Footsteps", een uitstekend RIO nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk ritme bevat en "Doppelganger", een geweldige mix van progressieve jazz en RIO, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en tempowisselingen bevat.
In "Maybe" laat Ángel Ontalva me genieten van een mix van avant garde en kamer muziek met lichte jazzrock invloeden, die in een vrij rustig tempo wordt gespeeld, in "Deep Low" schotelt hij me een prachtig melodisch nummer in een rustig tempo voor, dat invloeden van progressieve rock invloeden heeft en in "Roads To Sunrise Cities" krijg ik weer zo'n prima rustig RIO nummer te horen, dat rust oproept, invloeden van elektronische muziek heeft en tegen het einde iets meer snelheid krijgt.
Verder volgen "Sarisin", een jazzrock nummer met een gemiddeld tempo, dat bij tijd en wijle swingt, invloeden van RIO bevat en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, "Land Of Opportunities", een mooi rustig rock in opposition nummer, dat ook nu weer rust uitstraalt en "Paradise Flying Snake II", een schitterend RIO nummer met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme, tempowisselingen en progressieve jazz invloeden, dat swingt.

"Angel On A Tower" van Ángel Ontalva staat vol fantastische nummers, die invloeden heeft van rock in opposition, jazz en progressieve rock, waarmee hij me van begin tot eind in de ban van zijn muziek heeft gehouden en ik raad iedere liefhebber van 1 of meer van deze genres dan ook aan deze meesterlijke schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
maandag 16 augustus 2021

Review: Tangled Thoughts Of Leaving - Deaden The Fields (Bird's Robe Records, 2021) (Post-rock / Rock)

Tangled Thoughts Of Leaving uit Perth, Australië, bestaat na enkele bezettingswisselingen tegenwoordig uit: Ron Pollard - piano en synthesizer, Luke Pollard - basgitaar, Paul Briggs - sologitaar en Gracie Smith - drums.
De band bracht op 13 juni 2008 hun debuut uit met de EP "Tiny Fragments", die als CD en als digitale download verscheen, waarna de volgende uitgaven verschenen: "Split with Sleepmakeswaves" (3 april 2009, digitaal album), "Contextually Inept" (18 maart 2010, digitaal nummer), "Deep Rivers Run Quiet" (13 mei 2011, digitale single), "Deaden The Fields" (8 juli 2011, LP in een beperkte oplage van 100 stuks op zwart vinyl, CD en Digitale download), "Failed By Man And Machine" (2 maart 2013, CD EP en digitale download), "Downbeat" (31 oktober 2014, 12" EP in een beperkte oplage van 200 stuks op 180 gram zwart vinyl, CD EP in een beperkte oplage van 250 stuks en digitale download), "Yield To Despair" (17 april 2015, 2LP in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart vinyl, LP in een beperkte oplage van 150 stuks op botkleurig vinyl, CD en als digitale download) "The Black Captain" (8 oktober 2015, digitale EP), "No Tether" (6 juli 2018, 2LP op blauw met waterblauw gespetterd vinyl, CD, cassette in een beperkte oplage van 70 stuks, die met de hand gemaakt zijn en een doorzichtige met blauwe glitters tape hebben en als digitale download) en "Dread Sessions - Volume 1" (5 juni 2020, digitaal album), waarna op 28 augustus 2021 brengt Bird's Robe Records hun album "Deaden The Fields" opnieuw uit en dit verschijnt als 2LP, als CD en als digitale download en hierop is de bandbezetting: Ron Pollard - piano, synthesizer en orgel, Luke Pollard - basgitaar en sampels, Andrew McDonald - sologitaar en BeHn Stacy - drums en geluiden.

Het album, dat 6 nummers bevat, begint met "Landmarks", waarin Tangled Thoughts Of Leaving een 17 minuten durend nummer, dat in een niet al te hoog tempo start en post-rock, industriële muziek, experimentele muziek met elkaar verbindt en hierbij zijn tevens invloeden van smooth jazz hoorbaar, terwijl de muziek diverse tempowisselingen bevat en iets na de helft van het nummer meer melodie krijgt toegevoegd, dat een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen "Throw Us To The Wind", een prachtig uptempo post-rock nummer met melodische invloeden en tempowisselingen, dat technisch perfect in elkaar zit en "… And Sever Us From the Present", een schitterend nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat lichtelijk dreigend klinkt.
In "Deep Rivers Run Quiet" schotelt Tangled Thoughts Of Leaving me een fantastisch stuk muziek in een gemiddeld tempo voor, dat melodisch klinkt en iets voor de helft van het nummer tijdelijk over gaat in een zwaarder ritme, waardoor de muziek dreigend wordt, om korte tijd erna een terugkerend ritme te krijgen, dat in een vrij traag tempo gespeeld wordt.
Dan volgt het titel nummer "Deaden The Fields", een dromerig startend nummer met een rustig tempo en een terugkerend ritme, dat iets voor de helft van het nummer meer snelheid krijgt, waardoor er een licht hypnotiserend effect ontstaat, om tegen het einde meer experimenteel te worden.
Als laatste hoor ik "They Found My Skull In The Nest Of A Bird", een uitstekend post-rock nummer met een gemiddeld tempo, dat een aanstekelijk ritme heeft, zo nu en dan experimenteel en zwaar klinkt, om halverwege over te gaan in een verrukkelijk stuk melodische muziek met een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat tegen het einde heftiger wordt.

"Deaden The Fields" van Tangled Thoughts Of Leaving is een geweldige plaat, die vol heerlijke post-rock nummers staat, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook zeer aanraden aan een ieder die van deze muzieksoort houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Review: Various Artists - Music For Amphibians (Friends Of The Fish Records, 2021) (Diverse Stijlen)

Het Fruits De Mer Records label brengt regelmatig gratis geweldige compilatie albums uit, die aan leden van de Fruits De Mer Records Club worden uitgedeeld, als ze een bepaalde aankoop doen.
Deze keer is dat het compilatie album "Music For Amphibians", dat 15 nummers van evenzoveel bands/artiesten bevat, waarvan sommige exclusief op Fruits De Mer Records verschijnen en dit album krijg je gratis als je de vinyl LP "For The Moment" van Superfjord en /of "Pinhdar" van Pinhdar aanschaft en dus lid van de Fruits De Mer club bent, of wordt.

Het album begint met "Sarlight" van Seven Rivers Of Fire uit Durban, Zuid Afrika, waarin ik een prachtig rustig op gitaar gespeeld nummer met lichte psychedelische folk invloeden en dit wordt gevolgd door "Ghost Child" van The Superstars (Milaan, Italië), die eveneens een mooi rustig nummer ten gehore brengt, dat tot de helft van de song minimale begeleiding van de piano heeft, om dan over te gaan in een schitterend stuk progressieve symfonische muziek met een gemiddeld tempo.
Daarna volgen The Hologram People (Woodford Halse, UK) met "Sun Breaks On Saturn's Return", een uitstekend licht psychedelisch nummer met een gemiddeld tempo, Jim Griffin (Limerick, Ierland) met "Our New World Will Bathe In Ancient Light", een fantastisch instrumentaal nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en SilVer VialS (Manchester, UK) met "Blue Angel", een nummer dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een hypnotiserend terugkerend ritme heeft.
In "Etched In Sand" van The Strange Happenings (Kingston, Ontario, Canada) krijg ik een een puike progressieve rock song in een vrij rustig tempo voorgeschoteld, die invloeden van psychedelische rock heeft, in "Big Trees And Open Skies" van Alain Pire Experience Marchin, België) mag ik genieten van een heerlijke progressieve pop song met psychedelische elementen en een gemiddeld tempo en in "Wehrhahn Wah Wah" van Vibravoid (Düsseldorf, Duitsland) zet de band een verrukkelijk instrumentaal psychedelisch nummer voor, dat een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft.
Dan volgen Jeremy (Porage, Amerika) met "Crack The Sky", een uptempo rock nummer met invloeden van hard- en spacerock, Revbjelde (Berkshire, UK) met "A Common Treasure", een puik instrumentaal nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en Magnus Josefsson (Fröseke, Zweden) met "The Map", een prachtig post-rock nummer met melodische invloeden en een gemiddeld tempo.
Vervolgens hoor ik "The Waves" van Thought Bubble (Engeland, UK), een geweldig elektronisch nummer met een terugkerend ritme en gemiddeld tempo, dat een lichte trance oproept, "Ann Without Hand" van St. Kraut (Tver, Rusland), een fantastisch swingend krautrock nummer, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend hypnotiserend ritme heeft, waarmee de band me in een lichte trance brengt en "U-natural-ites" van Vert.x (Engeland, UK), eveneens een schitterend swingend krautrock nummer met een gemiddeld tempo en een hypnotiserend repeterend ritme.
Als laatste volgt het bonus nummer "Drive You Around (Clatterbox Space Mix)" van Palooka 5 (Engeland, UK), die een swingende uptempo mix is van krautrock en rock & roll en aanzet tot dansen.

De gratis verzamel CD "Music For Amphibians", die door Fruits De Mer Records verstrekt wordt aan hun club leden, bij bestelling van de vinyl LP "For The Moment" van Superfjord en /of "Pinhdar" van Pinhdar, bevat 15 schitterende nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan elke muziekliefhebber dan ook aanraden, eens te overwegen, om ook lid te worden van deze club en zo in aanmerking te komen voor zo'n fantastische exclusieve uitgave.

Review: The Chuck Norris Experiment - This Will Leave A Mark (Transubstans Records / Ghost Highway Recordings, 2021) (Hardrock)

The Chuck Norris Experiment werd in 2004 te Gothenburg, Zweden opgericht en bestaat uit: Chuck Ransom - zang, Chuck The Ripper - sologitaar, Chuck Dakota - basgitaar, Chuck Rooster - sologitaar en Chuck Buzz - drums.
De naam Chuck Norris Experiment is  gekozen als een eerbetoon aan de legendarische blues gitarist Charles "Chuck" Norris, die het klassieke live album "Los Angeles Flash" te Gothenburg op 25 juni 1980 maakte. 
In de 14 jaar van bestaan, maakte de band al diverse LP's CD's, Split CD's / LP's en singles en verschenen verscheidene nummers via verzamel albums, die, sinds 2004, via verschillende labels, zoals I Hate Records, Off The Hip Records, Tornado Ride Records, Masterrock Records, Psycho T Records, No Balls Records, Bad Attitude Records, Nicotine Records, Scarey Records, Ghost Highway Records, Dope Productions, Savage Magic en Transubstans Records werden uitgebracht.
De CD "The Chuck Norris Experiment / So Fucking What" verscheen gratis bij OX-Fanzine in maart 2008 als een gezamenlijke uitgave van Psycho T Records, Masterrock Records & Tornado Ride Records.
Ook verscheen er in 2011 via Dope Productions een CD genaamd "The Pitcher Collection Vol.1", die, in een oplage van 150 stuks, gratis werd verstrekt bij het optreden van de band op 26 november 2011 in The Pitcher te Düsseldorf, Duitsland en waren er speciale uitgaven van albums, die alleen in Italië, Amerika, Duitsland en Australië verschenen.
De band trad met veel bekende Europese acts op, zoals Peter Pan Speedrock, Dozer, Exploited, Electric Eel Shock, Hard-Ons, Meteors en Bombshell Rocks.
Na hun album "Right Between The Eyes" uit 2014, dat via het Zweedse Transubstans label zowel op LP (rood en zwart vinyl) als op CD en als digitale download uitgebracht werd, verschenen er diverse 7"singles, een DVD en CD's via andere labels, onder andere: "Respect The Chuck America" (CD, Strange Magic Records, 2015), "Live In London (Bootleg Series - Part 2)" (CD, Dope Productions, 2016) en "Chuck Norris Experiment / Trigger McPoopshute - Split CD" (CD, Dope Productions, 2016), voordat hun zevende officiële studio album "Chück Me!" op 5 mei 2017 door het Transubstans label zowel op LP, CD als op digitale download werd uitgebracht, waarna aansluitend, in 2017 en 2018, een uitgebreide wereldwijde tournee volgde.
Op 1 februari 2018 verscheen het album "Hot Stuff", via Ghost Highway Recordings (Spanje) / Savage Magic Records (USA), waarop 13 nummers staan, die niet op andere albums van de band voor komen, waaronder diverse tribuut nummers, een onuitgebrachte song, single versies en een akoestische song.
"Hot Stuff", die vanaf 1 januari 2018 bij de labels en tevens via de Chuck Norris Experiment webshop te bestellen was, werd in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart vinyl en in een zeer beperkte oplage van 50 stuks op CD uitgebracht en beide uitgaven zijn met de hand genummerd en van handtekeningen voorzien.
Op 10 mei 2019 verscheen het compilatie album "Tribute To Dead Moon" via Ghost Highway Recordings & Chaputa Records in een beperkte oplage van 1000 stuks, waarvan 500 op zwart en 500 stuks op wit vinyl als 2LP (10") en daarop staan 19 bands, waarvan The Chuck Norris Experiment, die het nummer "Walking On My Grave" ten gehore brengen, er 1 van is en dit nummer is als digitale download uitgebracht.
Vervolgens verscheen de single "Back It Up!" en deze werd in eigen beheer als digitale download uitgebracht en staat tevens op het album "Shortcuts", dat 13 september 2019 via No Balls Records werd uitgebracht, ter ere van de 100ste uitgave van het label.
Het album werd geperst in een zeer beperkte oplage van 150 stuks op 7" vinyl, waarvan 75 blauw en 75 roze en verscheen tevens in een beperkte oplage van 110 stuks op CD en 110 stuks op cassette, terwijl er 75 via No Balls Records werden verkocht en de rest via The Chuck Norris Experiment en op 5 juni 2020 verscheen de 7" split single "Turning Me Inside Out" in een beperkte oplage van 150 stuks op zwar en in een beperkte oplage van 150 stuks op groen vinyl, die met de hand genummerd zijn.
Samen met Sonny Vincent bracht de band op 9 oktober 2020 een 5" vinyl split single uit, die in een zeer beperkte oplage van 60 stuks via No Balls Records is geperst en 2 exclusieve nummers bevat, die nergens anders te verkrijgen zijn en hiervan heet het nummer van The Chuck Norris Experiment "When The Dust Settles".
Als voorloper van hun album "This Will Leave A Mark", dat in 2021 via Transubstans Records / Ghost Highway Recordings verschijnt, bracht de band op 23 oktober 2020 de digitale single "Kill The Night" uit en op 22 januari 2021 bracht de band het nummer Dirtshot" in eigen beheer via Spotify en Bandcamp uit en begin 2021 verschenen ook de 7" split single "Hand Grenade" (met The Drippers) in een beperkte oplage van 150 stuks op groen en 150 stuks op zwart vinyl en op 19 januari 2021 via Savage Magic Records de split single The Chuck Norris Experiment & Scumbag Millionaire, "Split", in een beperkte oplage van 300 stuks, waarvan 100 op rood, 100 op vuil wit en 100 op zwart vinyl.
Op 17 september 2021 brengt de band hun album "This Will Leave A Mark" uit en deze werd op 5 augustus 2021 voorafgegaan door de gelijknamige single, die eveneens via deze labels en via  digitale media, zoals Sotify, Youtube en Bandcamp verscheen.

"This Will Leave A Mark" is een fantastische uptempo rock song, die een aanstekelijk terugkerend ritme en subtiele tempowisselingen bevat en powerrock invloeden heeft, waarbij de muziek swingt als een trein.

The Chuck Norris Experiment weet me iedere keer te overtuigen van hun kwaliteiten en ook deze single "This Will Leave A Mark" is weer zo'n geweldig rock nummer, die ik elke liefhebber van de betere rock kan aanraden en ik sta dan ook te popelen, om hun nieuwe album te horen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Review: Tania Kikidi - Rock & Roll Paradise (Grooveyard Records, 2021) (Hardrock)

Tania Kikidi uit New Artaki, Griekenland, bracht haar debuut album "Disi Anatoli" samen met Dickens Zoo in 2007 uit en deze werd gevolgd door: "Piso Olotahos" (2012). "Run Through The Night" (2012) en de EP "Silent Partners Project" (2021) en op 31 juli 2021 verscheen het album "Rock & Roll Paradise", dat 12 nummers bevat en via Grooveyard Records als CD is uitgebracht.
De band bestaat op dit album uit: Tania Kikidi - zang en achtergrondzang, Stavros Papadopoulos - sologitaar, basgitaar, piano en keyboards en Chris Lagios - drums en wordt op dit album bijgestaan door: Antonis Panagopoulos - sologitaar (track 1, 4, 5, 6 3 en 10), Antonis Vogiatzoglou - sologitaar (track 2, 3 en 8) en Joan Kolia - achtergrondzang (track 3).

Het album begint met het titel nummer "Rock & Roll Paradise", waarin Tania Kikidi een uitstekende uptempo hardrock song speelt, die een aanstekelijk swingend ritme heeft, dat aanzet tot dansen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Queen Rider", een geweldige swingende uptempo rock song, die subtiele tempowisselingen heeft en een dansbaar ritme bevat en "Freedom Highway", een stevige swingende uptempo song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Night Burner", eveneens een uptempo rock song, die swingt en subtiele tempowisselingen heeft, "Daughter Of The Wind", een heerlijke swingende rock song, opnieuw een prima uptempo rock song en "Walkin' On Badlands", waarin de band weer zo'n lekker in het gehoor klinkende hardrock song speelt.
In "In The Eye Of The Storm" laat Tania Kikidi me genieten van een snelle rock song met een aanstekelijk ritme, in "Feel My Soul Rockin'" krijg ik een song in een  gemiddeld tempo te horen, die een dansbaar ritme heeft en in "You Keep Me True" zet de band me nogmaals een swingende rock song voor, die een vrij hoog tempo heeft.
Verder volgen "Save Me", een song in een gemiddeld tempo, die subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme heeft, "Escape", een verrukkelijke swingende uptempo song met een dansbaar ritme en "The Last Goodbye", een schitterende song met een rustig tempo, dat aanzet tot schuifelen en een waardige afsluiter van dit album.

"Rock & Roll Paradise" van Tania Kikidi staat vol puike uptempo hardrock songs, die geïnspireerd zijn door de jaren 80 hardrock en bij liefhebbers zeker in de smaak zullen vallen, maar de uitschieter van dit album is voor mij ongetwijfeld de ballad "The Last Goodbye".
zondag 15 augustus 2021

Review: Dumbsaint - Panorama, In Ten Pieces (Bird's Robe Records, 2021) (Post-Rock)

Dumbsaint uit Sydney, Australië werd in 2007 opgericht en bestaat uit: Ron Prince - sologitaar, James Thomas - basgitaar en Nick Andrews - drums.
De band bracht in 2012 hun debuut CD album "Something That You Feel Will Find Its Own Form", via Bird's Robe Records uit, dat op 14 mei 2021 door dit label werd heruitgebracht, na aanleiding van het 10 jarige bestaan van Bird's Robe Records.
Daarna verschenen: "The Auteur" (digitaal album, 4 september 2013), "Disappearance In A Minor Role - Part III: Celeste" (digitale EP, 14 maart 2014), "Disappearance In A Minor Role - Part II: Sara"(digitale EP, 30 mei 2014), "Disappearance In A Minor Role - Part I: Gabrielle", (digitale EP, 8 augustus 2014), "Disappearance In A Minor Role"(digitaal album, 8 augustus 2014), "Panorama, In Ten Pieces" (2LP in een beperkte oplage van 250 stuks op 180 gram doorzichtig blauw vinyl, 2 LP in een beperkte oplage op 180 gram zwart vinyl, als 2LP+CD in een zeer beperkte oplage van 30 stuks op 180 gram zwart of doorzichtig blauw vinyl, als CD in een  beperkte oplage en als digitale download, 7 augustus 2015) en "Another Scene" (digitale single, 30 oktober 2017).
Het album "Panorama, In Ten Pieces", dat 10 nummers bevat, verschijnt 28 augustus 2021 nogmaals via Bird's Robe Records als 2LP, als CD en als digitale download.

De plaat begint met "Low Visions", waarin Dumbsaint een prachtig zwaar post-rock nummer in een traag tempo speelt, dat na enkele minuten over gaat in een sneller tempo met heavy rock invloeden en tempowisselingen, om tegen het einde helemaal te veranderen in een stukje heavy rock, dat over loopt in "Communion", een mix van post-rock en heavy rock met een gemiddeld tempo, dat subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme bevat, waarna "Love Thy Neighbour" volgt, een uitstekend post-rock nummer in een niet al te hoog tempo en een tempowisselingen en een terugkerend ritme.
Daarna volgen "(Partition)", een kort zwaar nummer in een traag tempo en melodische invloeden, "Cold Call", een heerlijk uptempo nummer met heftige drumspartijen en "Graceland", een geweldig post-rock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
In "Long Dissolve Temps Mort" zet Dumbsaint me een fantastisch post-rock nummer in een gemiddeld tempo voor, dat melodische invloeden en een aanstekelijk ritme met diverse tempowisselingen bevat en in "Neighbour (Reprise)" krijg ik een kort licht experimenteel nummer in een gemiddeld tempo te horen, dat een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Of No Return", een vrij zwaar klinkend nummer met een gemiddeld tempo, dat langzamerhand iets meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen, bij tijd en wijle vrij heftig klinkt en tempowisselingen heeft en "Barren Temples", een mooi vrij rustig nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme.

"Panorama, In Ten Pieces" van Dumbsaint staat vol puike post-rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort dan ook aan eens te gaan luisteren naar deze schijf.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
zondag 8 augustus 2021

Review: The Sun Or The Moon - Cosmic (Tonzonen Records, 2021) (Psychedelische Rock)

The Sun Or The Moon uit de regio van de Rijn en Main, Duitsland werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Niklas Ciriacy - drums en percussie, Susanne Baum - piano en keyboards, Frank Incense - zang, basgitaar, bariton gitaar, elektrische sitar en synthesizer en George Nowak - sologitaar, theremin en fluit.
De band bracht 2 digitale singles uit en op 17 september 2021 verschijnt hun album "Cosmic", waarop 7 nummers staan, als 2LP, als CD en als digitale download via Tonzonen Records, waarop de gastmuzikanten Leon Binder - saxofoon (op "Quicksand") en Markus Weber - sologitaar (op "Eldorado") meespelen.

Het album begint met het titel nummer "Cosmic", waarin The Sun Or The Moon een prachtige vrij rustige licht psychedelische song ten gehore brengt, die een terugkerend dansbaar ritme heeft en progressieve rock en ruimtelijke invloeden bevat en gevolgd wordt door "Twisted Kamasutra", een dance song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, een terugkerend dansbaar ritme heeft en ruimtelijke invloeden bevat.
Daarna volgen "Eldorado", een heerlijke licht psychedelische song met een gemiddeld tempo, die een terugkerend ritme heeft en invloeden van symfonische en progressieve rock bevat en "Julia Dream", een fantastische uitvoering van deze Pink Floyd cover, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, psychedelisch klinkt en niet onder doet voor het origineel.
In "Trippin' On Mars" zet The Sun Or The Moon me een swingende uptempo song met een terugkerend ritme, die invloeden van dance en psychedelische rock heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Space Travel Agent", een uitstekende song met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme, progressieve rock invloeden, die zo nu en dan lichtelijk dreigend over komt en licht hypnotiserend is.
Als laatste nummer hoor ik "Quicksand", een bijna 19 minuten durende song, die invloeden van soul, progressieve rock en jazz bevat en een terugkerend ritme heeft, dat een licht hypnotiserend effect oproept en swingt.

"Cosmic" van The Sun Or The Moon is een geweldige plaat, waarvan ik vanaf de begin tonen van genoten heb en invloeden van progressieve rock, dance, jazz en  psychedelische rock bevat, die ondersteund worden door licht hypnotiserende terugkerende ritmes en ik raad elke muziekliefhebber dan ook aan, eens naar deze schitterende 2LP/CD te gaan luisteren om misschien wel tot dezelfde conclusie te komen als ik.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Review: Graceful - Demiurgia (Vlad Production, 2021) (Heavy Rock / Pop)

Graceful uit Nantes, Frankrijk, bestaat uit: Eddie Coutinho - drums, Pierre Redondo - sologitaar, keyboards en achtergrondzang, Claude Orain - solo-, basgitaar en achtergrondzang en François Orain - zang solo- en basgitaar.
De band bracht hun debuut album "No One Hears Us" op 1 september 2017 als CD en als digitale download uit, op 7 mei 2021 gevolgd door de digitale nummers "Water Bombs" en "Psylle", die van hun tweede album "Demiurgia", dat 17 september 2021 verschijnt, komen en via Vlad Production als LP, als CD en als digitale download wordt uitgebracht.

Het album, dat 10 nummers bevat, start met "The Passage", waarin Graceful een geweldig nummer in een niet al te hoog tempo speelt, dat een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en gevolgd wordt door "Enemy", een heftige uptempo mix van metal en punk en het titel nummer "Demiurgia", een schitterende rock song, die een terugkerend ritme heeft en in rust eindigt.(luister naar een live uitvoering van dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "Water Bombs", een stevige song in een gemiddeld tempo, die bij tijd en wijle heftig klinkt en subtiele tempowisselingen heeft, "Two", een lekker in het gehoor klinkende stevige uptempo song, die na enkele minuten verandert in een prachtig rustig nummer en "Scrapes", een zwaar nummer met een traag tempo en heavy rock invloeden en een trip hop ritme.
In "I Hope You Run Fast (If You Don't Wanna Die)" zet Graceful me een uitstekend heftig uptempo heavy rock nummer voor, dat tempowisselingen heeft en tegen het einde in een rustig tempo over gaat en in "Dawn" krijg ik een heerlijke post-rock song in een gemiddeld tempo te horen, die een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Psylle", een mooie song met een terugkerend ritme, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, bij tijd en wijle heftig klinkt en tempowisselingen bevat en "Crossing", een prima song met diverse tempowisselingen, die iets voor de helft van het nummer in een langzaam tempo over gaat, om iets over de helft korte tijd stil te vallen, om dan verder te gaan in een fantastisch rustig nummer, dat op een klassieke gitaar gespeeld wordt.

"Demiurgia" van Graceful is een puike plaat om te beluisteren, die enkele verrassingen heeft, zoals de overschakelingen tussen heftige muziek en prachtige rustige klanken en ik kan iedere liefhebber van heavy rock, pop en rustige nummers dan ook aanraden eens te gaan luisteren naar deze schijf.
Review: Shotgun Sawyer - Thunderchief (Ripple Music, 2021) (Bluesrock)

Shotgun Sawyer uit Auburn, Californië, Amerika, werd in januari 2015 onder de naam Thunderchief opgericht en werd binnen anderhalf jaar een sensatie in hun omgeving, waarna de band in 2016 besloot de bandnaam te veranderen in Shotgun Sawyer.
In dat jaar nam de band, die bestaat uit: David Lee — drums, Brett Sanders — basgitaar en Dylan Jarman — zang en sologitaar, ook hun debuut album "Thunderchief" op, dat 11 nummers bevat en dit verscheen op 13 augustus 2016 als CD en als digitale download, waarna op 19 april 2019 het album "Bury The Hatchet" via Ripple Music werd uitgebracht als LP in een beperkte oplage op wit gespetterd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.
Ripple Music brengt hun debuut album, aangevuld met 2 live in de studio opgenomen nummers, op 28 augustus opnieuw uit als CD en als digitale download en het verschijnt tevens voor de eerste keer ook als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op doorzichtig rood vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download.

Het album "Thunderchief" begint met "Skinwalker", waarin Shotgun Sawyer een schitterende uptempo progressieve bluesrock song ten gehore brengt, die subtiele tempowisselingen heeft en lichte hardrock invloeden bevat, waarna "Sudden Death In The Flesh" volgt en ik een stevige uptempo song voorgezet krijgt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en enkele tempowisselingen bevat en "Lawman", dat met de tonen van "Oh, Well"van Fleetwood Mac begint, om dan in een niet al te hoog tempo verder te gaan.
Daarna volgen "That's The Working Man", een uptempo song met acid rock en bluesrock invloeden, die een aansterkelijk dansbaar ritme heeft, "I'm A Bad Man", een uitstekende song met een gemiddeld tempo, die swingt en "Gravedigger Dan", een prima uptempo rock song met een ritme, dat aanzet tot dansen.
In "Nothing Left To Lose" schotelt Shotgun Sawyer me een geweldige bluesrock song in een gemiddeld tempo voor, waarbij stil zitten niet aan de orde is, in "Soldier Song" krijg ik een puike bluesrock song te horen, die tempowisselingen heeft een terugkerend ritme bevat en "Left For Dead", een uptempo progressieve rock song met rock & roll en punk invloeden, die swingt.
Dan volgen "New Meat", een vrij trage rock song met hardrock invloeden en "Strawberry Jam", een swingende uptempo bluesrock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die halverwege in een trager tempo met progressieve rock invloeden over gaat.
Verder volgen de live opnamen van "Skinwalker" (Live At Doublewide Studios), een heerlijke swingende uptempo progressieve bluesrock song met een terugkerend ritme en "Strawberry Jam" (Live At Earth Tone Studios), een swingende uptempo rock song met een aanstekelijk terugkerend dansbaar ritme, die halverwege verandert in een geweldig swingend stuk rock muziek, waarbij het moeilijk is om stil te blijven zitten.

"Thunderchief" van Shotgun Sawyer staat vol fantastische bluesrock nummers, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album, zonderde 2 extra nummers, via de bandcamp link onder de recensie) 

Review: Pinhdar - Paralell (Friends Of The Fish Records, 2021) (Pop)

Pinhdar uit Milaan, Italië werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Cecilia Miradoli - zang en Max Tarenzi - alle instrumenten, die ook beide de oprichters van de band Nomoredolls zijn.
Het duo bracht hun debuut album "Pinhdar" in 2019 uit en deze werd op 26 maart 2021 gevolgd door het album "Parallel", dat als digitale download in eigen beheer verscheen, maar ook werd het album als CD en in een zeer beperkte oplage van 20 stuks op doorzichtig vinyl via Friends Of The Fish Records (Fruits De Mer Records) uitgebracht en op 13 september 2021 brengt Friends Of The Fish Records dit album als LP uit.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Anacreonte", waarin het duo een schitterende vrij rustige pop song ten gehore brengt, die invloeden van folk en dark wave heeft en gevolgd wordt door het titel nummer "Parallel", een prachtige song met een gemiddeld tempo en aanstekelijk ritme, die invloeden van pop, folk en dark wave heeft en tevens als single is uitgebracht.
Daarna volgen "Glass Soul", eveneens zo'n fantastische song met een niet al te hoog tempo, die tempowisselingen heeft en "Corri", een heerlijke song met dromerige zang, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft.
In "Too Late" zet Pinhdar me een geweldige uptempo poprock song met een aanstekelijk swingend terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is en "Atoms And Dust", een mooie vrij rustige pop song met een terugkerend ritme en dark wave invloeden.
Cerder volgen "Hidden Wonder", een uitstekende dark wave song, die in een vrij rustig tempo wordt gespeeld en ook nu weer een terugkerend ritme bevat en "The Hour Of Now", een verrukkelijke song met een hypnotiserend aanstekelijk dansbaar ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en lichte invloeden van disco en dark wave heeft.

"Parallel" van Pinhdar is een puike CD met lekker in het gehoor klinkende songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van dark wave, folk en de betere pop deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link  onder de recensie) 

Review: Nathan Hall & The Sinister Locals - Pointing Paw (Eigen Beheer, 2021) (Psychedelische Pop)

Op 27 november 2017 verscheen het eerste solo album "Effigies" van de uit Cardiff, Wales, afkomstige Nathan Hall (Soft Hearted Scientists) - zang, akoestische gitaar, sologitaar, keyboards, piano, geluid effecten en bellen, waarop 12 nummers staan, via Pegasus Promotions en The Hip Replacement.
Op 6 april 2018 verscheen dit album nogmaals, maar dan met de instrumentale uitvoeringen van de nummers, onder de naam "Mute Effigies Soundtracks" via Pegasus Promotions en The Hip Replacement en vermeldenswaardig is, dat dit album een extra nummer bevat en in eerste instantie alleen voor vrienden, de bandleden en hun familie bestemd was.
The Sinister Locals, die Nathan Hall - zang, sologitaar, keyboards, effecten en elektronica op deze albums bijstaan, zijn: Michael Bailey - basgitaar, Frank Naughton - drums, piano, elektronica, arrangementen voor orkest en effecten en Spencer Segelow - drums(4 nummers).
Op 7 September 2018 verscheen hun album "Tungusak Tydfil" via The Hip Replacement in een beperkte oplage van 150 stuks op vinyl, terwijl het album vanaf 18 juni 2018 reeds op CD te koop was via datzelfde label en daarop speelt Nathan alle instrumenten op de basgitaar na, die door Michael Bailey gehanteerd wordt.
Het was de bedoeling om hun volgende album "Pointing Paw” uit te brengen, maar doordat het nog niet helemaal af was en er een lock-down kwam, zodat de Michael Bailey niet meer in de studio kon komen, besloot Nathan dit uit te stellen en in plaats daarvan verscheen op 11 december 2020 het album "On The Blink", waarop 22 nummers staan, in eigen beheer als digitale download en via The Hip Replacement als 2CD, waarop hij alle instrumenten zelf speelt, maar op 7 juli 2021 werd dit album, waarop 16 nummers staan, na uitstel toch uitgebracht als CD in een beperkte oplage van 12 stuks met extra items, zoals een kopie van een mastering-werkblad met geluidsaanpassingen voor het album, dat werd gebruikt om de muziek geluidsfabriek klaar te maken voor mijn mastering-wizard Gaz Williams in Bristol en tevens 4 gesigneerde songtekstbladen en een plectrum, als CD in een beperkte oplage van 166 stuks en als digitale download. 

Het album begint met "Cabin Fever", waarin Nathan Hall & The Sinister Locals een schitterende psychedelische song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat en gevolgd wordt door "Sasquatch!", een fantastische pop song, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, invloeden Balduin en van de jaren 60 muziek heeft, tempowisselingen bevat en psychedelisch klinkt.
Daarna volgen "The Summons Serene", een psychedelische pop song met een vrij rustig tempo en invloeden van de jaren 60 muziek, "Catholic College", een mix van western muziek en pop met een gemiddeld tempo en een aanstekeljk terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen, het titel nummer "Pointing Paw", een heerlijke psychedelische song met een gemiddeld tempo en een terugkerend licht hypnotiserend dansbaar ritme en "Hornet's Nest", een aanstekelijke dansbare pop song met subtiele tempowisselingen.
In "Love Long Gone" schotelt Nathan Hall & The Sinister Locals me een prachtige rustige song voor, die nostalgie oproept en invloeden van soundtracks bevat, in "Monsters Of Monday", krijg ik een mooie song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme te horen, in "Tarantula!" laat de band me genieten van een geweldige licht hypnotiserende song in een gemiddeld tempo.
Dan volgen "Insurrection (Malice In The Palace)", een vrolijk klinkende song met een gemiddeld tempo, een dansbaar ritme en tempowisselingen, "Wooden Eyelids", een psychedelische song met een terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en licht hypnotiserend klinkt en "The Moon Has Surely Seen It All Before", een heerlijke song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme", dat met een terugkerende toon eindigt.
Vervolgens hoor ik "God's Magistrate", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een terugkerend ritme, die beweging oproept en "Birds And Bees And Flowers And Trees", een verrukkelijke psychedelische song, die een vrolijk aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Verder volgen "Tequila (The Worm That Turned)", een fantastische song met een terugkerend ritme en een gesproken tekst, die een verhaal vertelt en opgevuld wordt met gezongen stukken en "The Wedding", een psychedelische pop song met een dromerig ritme, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en lichtelijke ruimtelijke invloeden heeft.

"Pointing Paw" van Nathan Hall & The Sinister Locals is een puike CD, die vol uitstekende psychedelische songs staat, waar ik van begin tot einde zeer van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van psychedelische muziek deze meesterlijke schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)