zondag 8 augustus 2021

Review: Syntax Error - Message (Bird's Robe Records, 2021) (Post-Rock / Experimentele Rock)

Syntax Error uit Sydney, Australië, werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Ben Aylward - sologitaar en zang, Matthew Syres - sologitaar en theremin, Peter Yates - basgitaar en Ben Eadie - drums.
De band maakte hun debuut met de live download single "A Minor Incident", die op 8 augustus 2017 verscheen en na eerst nog 7 video singles opgenomen te hebben, verschijnt op 13 augustus 2021 hun debuut album "Message", waarop deze 7 nummers staan, via Bird's Robe Records als LP, als CD en als digitale download, waarbij vermeldenswaard is, dat deze uitgave in het teken van het 10 jarig jubileum van Bird's Robe Records staat, dat van maart 2021 tot maart 2022 is.

Het album start met "Esoteric Transmissions", waarin Syntax Error een schitterend rustig instrumentaal melodisch nummer ten gehore brengt, dat na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en nog enkele minuten later weer iets sneller wordt, gaat swingen en lichtelijk bombastisch wordt, om in rust te eindigen.
Daarna volgen "Time In Reverse", een prachtige pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen en "The Unknown", een swingende uptempo rock song met experimentele invloeden en een terugkerend dansbaar ritme.
In "From Sea To Sky" zet Syntax Error me een mooie rustige song voor, die een terugkerend ritme heeft, dat rust uitstraalt en iets voor de helft van het nummer iets meer snelheid toegevoegd krijgt en in "Depth Charged" krijg ik een heerlijk uptempo instrumentaal nummer te horen, dat een zeer dansbaar terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Under The Ice", een fantastische song in een niet al te hoog tempo en een repeterend licht hypnotiserend ritme en post-rock invloeden en "The Four Distressed Waves Of Sleep", een verrukkelijk langzaam post-rock nummer, dat lichte experimentele invloeden heeft en me in een toestand van rust brengt.

"Message" van Syntax Error staat vol uitstekende post-rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad liefhebbers van dit genre dan ook aan deze puike schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten