maandag 11 augustus 2014

Review: Strange Turn - Pink Litmus Paper Shirt (Mega Dodo Records, 2014) (Psychedelische Pop)

Strange Turn maakte hun opname debuut door het bewerken van de XTC kerstsong "Thanks For Christmas", die in 2013 op het Mega Dodo verzamel album "Home For Christmas" verscheen.
Sinds die tijd is de band, die bestaat uit: Sir Bastion Longfellow - zang en slaggitaar, Icarus Peel - sologitaar en zang, Mordecai Smyth - sologitaar,
keyboards, drums en basgitaar en Crystal Jacqueline - zang, in de studio bezig geweest om hun single, met dubbele A-kant, op te nemen en daarvan zal "Pink Litmus Paper Shirt" te horen zijn op de soundtrack van de nieuwe zombies film "Walking With The Dead", waar onder andere Jacqui Holland (Stretch, My Best Friend's Girl), Dave Sheridan (Scary Movie), Joey Oglesby (Fruitvale Station), Sophia Ali (The Longshots) en Tim Ogletree (Supernatural Activity) in mee spelen.
De 7" single is in mei 2014 in een beperkte oplage van 100 stuks roze vinyl verschenen met een retro "roze Island" stijl label en bevat een kleuren poster op A3 formaat, een ansichtkaart en een Litmus strip.

In "Pink Litmus Paper Shirt" laat de band, onder leiding van Sir Bastion Longfellow, me een schitterende psychedelische pop song horen, waarin ik in mijn  gedachten mee terug genomen wordt naar eind jaren 60 en de invloeden van The Beatles zijn hier dan ook goed te horen. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
De tweede A-kant is een cover van Gene Clark's "Elevator Operator" en ook hier krijg ik een fantastische psychedelische pop song voorgeschoteld, die in uptempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme bevat, waarbij ik maar moeilijk stil kan blijven zitten.

De debuut single van Strange Turn belooft heel wat goeds voor de toekomst en in kijk dan ook reikhalzend uit naar meer muziek van deze geweldige band, kortom een aanrader voor iedere liefhebber.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten