zondag 25 september 2022

Review: Wizrd - Seasons (Karisma Records, 2022) (Jazz / Progressieve Rock)

Wizrd uit Oslo, Noorwegen, bestaat uit: Axel Skalstad - drums, Vegard Lien Bjerkan - keyboards en zang, Hallvard Gaardløs - zang en basgitaar en Karl Bjorå - sologitaar en zangen daarbij is het vermelden waard, dat de bandleden allen aan het Jazz Conservatorium te Trondheim studeerden.
De band brengt op 21 oktober 2022 hun debuut album "Seasons" uit, dat 8 nummers bevat via Karisma Records en dit verschijnt als LP in een beperkte oplage transparant magenta vinyl, als CD en als digitale download.

Het album, start met het op single verschenen "Lessons", waarin Wizrd een lekker in het gehoor klinkende uptempo jazzrock song speelt, die subtiele tempowisselingen en progressieve invloeden heeft (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Free Will", dat met hoge snelheid begint, om na korte tijd in een iets lager tempo over te gaan en hierin speelt de band een puike melodische rock song met een aanstekelijk ritme, om tegen het einde scheurend gitaarspel aan de muziek toe te voegen.
Dan volgen "Spitfire", een geweldige  swingende uptempo rock song, die tempowisselingen bevat en met hoge snelheid mijn gehoorgang ingespeeld wordt en progressieve jazzrock invloeden heeft en deze gaat naadloos over in "All Is As It Should Be", een fantastisch uptempo progressief rock nummer met een aanstekelijk ritme en sterke jaren 70 invloeden.
In "Show Me What You Got" zet Wizrd me een heerlijke swingende uptempo mix van jazzrock en progressieve rock voor, die een terugkerend ritme heeft en iets na de heft van het nummer over gaat in een stuk progressieve rock met een gemiddeld tempo en Hammond rock invloeden en in "Fire & Water" krijg ik een uitstekende rock song in een gemiddeld tempo te horen, die invloeden van funk herbergt en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft.
Verder hoor ik "Divine", waarin de band een prima song in een niet al te hoog tempo spelen, die een terugkerend ritme heeft en lichte symfonische invloeden bevat en "When You Call", een verrukkelijke progressieve rock song met een gemiddeld tempo en lichte psychedelische invloeden.

"Seasons" van Wizrd staat vol schitterende uptempo progressieve nummers, waarmee de band me vanaf de begin tonen heeft weten te boeien en ik kan iedere liefhebber van jazzrock en progressieve rock deze schijf dan ook zeer aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten