maandag 16 januari 2023

Mowgli - Gueule De Boa (BMC Records, 2023) (Jazz)

Mowgli uit Toulouse, Frankrijk bestaat uit: Bastien Andrieu - keyboards, piano, synthesizer, Ferdinand Doumerc - saxofoon en dwarsfluit en Pierre Pollet - drums.
Nadat de band hun debuut EP "Mowgli" in 2014 via soundcloud uitgebracht had, verscheen op 3 december 2015 "Ivre De La Jungle" als digitaal album en deze wordt op 20 januari 2023 gevolgd door het album "Gueule De Boa", dat via BMC records als LP, als CD en als digitaal album verschijnt en 8 nummers bevat.

Het album begint met "Malalamoler", waarin Mowgli een fantastisch stuk progressieve jazz in een gemiddeld tempo speelt, dat een terugkerend ritme en experimentele elementen heeft en bij tijd en wijle swingt en dit nummer wordt gevolgd door "One Eyed Jack", een progressief jazz nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat tempowisselingen en lichte jazzrock invloeden heeft en "Dario", een mix van elektro en jazz, die in een gemiddeld tempo start, maar na korte tijd meer snelheid krijgt, waarna de muziek gaat swingen.
Daarna volgen "Léviathan", dat met een terugkerend ritme begint, in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en invloeden van progressieve jazz heeft, "Bicouic Orbidède", een schitterend swingend stuk uptempo jazz met een terugkerend ritme en experimentele invloeden en "Murkiness", een prachtig nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, die na enkele minuten in een langzaam tempo over gaat, dat smooth jazz invloeden bevat.
In "Grand Têtard" schotelt Mowgli me een puik dreigend stuk muziek in een niet al te hoog tempo voor en in "Sauge D'une Nuit D'été" laat de band me genieten van een geweldig swingend nummer, dat een licht hypnotiserend terugkerend drums ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

"Gueule De Boa" van Mowgli bevat 8 uitstekende jazz nummers, waarvan ik van begin tot eind van genoten heb, met als uitschieter "Sauge D'une Nuit D'été" en ik kan iedere jazz liefhebber deze schijf dan ook zeer aanraden.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten