maandag 6 augustus 2012

Review: Spaceship Landing - Spaceship Landing (World In Sound, 2012)(Stonerrock)

De Duitse band Spaceship Landing, genoemd naar een song van Kuyss, bracht in 2006 hun debuut LP uit en deze is in 2012 op CD uitgebracht door het World In Sound label.
De band bestaat uit: Steffen Peter Schneider - sologitaar en soundmachine, Jan Wolfgang Sieber - basgitaar, Hannes Rippka - synthesizer en Gallmucke Malte - orgel.
De CD Spaceship Landing bevat 11 nummers, waarvan "8 Tel Ride" de eerste is.
Het nummer, dat op een enkele tekst na, instrumentaal is,klinkt als muziek in mijn oren, want het stevige  ritme van drums en bas, waar de sologitaar tussendoor scheurt, weet meteen mijn aandacht vast te houden.
Vervolgens krijg ik het eveneens stevige "No Punk" te horen, dat met een sneltrein tempo uit mijn koptelefoon geschoten wordt en dit stonerrock nummer klinkt fantastisch.
Het volgende nummer "Zugabe" begint vrij experimenteel en de scheurende sologitaar klanken die daarop volgen, gaan over in een spacy ritme en hiermee weet de band een lekkere mix van space- en stonerrock te maken.
Daarna hoor ik "Why Don't We Do It In The Roof", een prima stoner rocksong met bluesrock invloeden, die behoorlijk stevig klinkt en enkele goede tempowisselingen bevat.
Dan is het tijd voor het meer melodieuse "Fresh", dat door het orgel iets psychedelisch meekrijgt en dit nummer wordt gevolgd door "Lowland Depressions", dat bijna 11 minuten duurt en dit licht psychedelische progrock nummer klinkt formidabel en bevat enkele prima tempowisselingen.
Ook "Still Hangin'"duurt lang (12 minuten) en dit progrock nummer is een stuk heftiger en verrassend genoeg speelt hierin een saxofoon een belangrijke rol, die samen met het orgel, dat voor een psychedelische sfeer zorgt en het hypnotiserende ritme, tot nu toe het beste nummer van de CD is.
Daarna laat de band het nummer "Black Taxi" horen, dat snel en hard begint, maar dan over gaat in een slepend ritme, dat langzaam steeds steviger en sneller wordt, waarna de laatste driekwart minuut voor radiogeluiden is.
"Orbit AG" is het volgende lange nummer op de lijst en ook dit is weer zo'n geweldig stonerrock nummer en hiervan zijn de laatste 2 minuten voor de soundmachine, die tot het einde langzaam voortkabbelt.
Heavy rock hoor ik in "1X Imprinzip" en hierin komt de sound van 70's bands wel heel erg in terug.
Het laatste nummer "Erics Mom" is meteen het langste en duurt meer dan 17 minuten en hierin haalt de band alles uit de kast, van stoner- tot progrock en psychedelische rock.
De CD "Spaceship Landing", waarop verschillende uitschieters staan, is er één om te koesteren, kortom: fantastisch!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten