maandag 7 oktober 2013

Review: The Thanes - She's Coming Back To Me (State Records, 2013) (Beat)

The Thanes uit Edinburg, Schotland maken al meer dan 25 jaar garagerock en beat en hebben in die tijd veel singles, LP's en CD's uitgebracht op diverse labels, zoals: Screaming Apple, Dirty Water, Misty Lane, Rev Ola, Distortions en Corduroy.
De band die bestaat uit: Lenny Helsing - zang en sologitaar, Agnus McPake - orgel en sologitaar, Mark Hunter - basgitaar en zang en Mike Goodwin - drums speelde samen met 60's legendes als The Sonics, ? & The Mysterians, The Remains en The Beatstalkers.
Tussen 2010 en 2012 speelde de band onder de naam The Poets samen met de originele Poets leden George Gallacher - zang en Fraser Watson - sologitaar om de band nieuw leven in te blazen en zo het materiaal van The Poets, dat op Decca en Immediate verscheen, opnieuw onder de aandacht te brengen.
De nieuwe single van The Thanes "She's Coming Back To Me" / "Love Is Fading Away" is via het State Records label uitgebracht in een zeer beperkte oplage, van 500 stuks, geperst op 70 gram vinyl en deze bevat een hand gemaakte hoes.
De A-kant van de single is het door Agnus McPake geschreven "She's Coming Back To Me", een uitstekende melodische beat song, die in sixties stijl gespeeld wordt en een uptempo bevat.
De andere kant van de single, "Love Is Fading Away", is een cover van het Poets nummer, die het in het najaar van 1965 uitbrachten.
De uitvoering van The Thanes werd voor de dood van George Gallacher (augustus 2012) opgenomen en is een eerbetoon aan deze zanger en vriend van de band.
Het beat nummer, dat net geen 2 minuten duurt, klinkt lekker en geeft de periode, waarin het oorspronkelijk werd gemaakt, goed weer.
De single "She's Coming Back To Me" is het beluisteren meer dan waard en een aanrader voor liefhebbers van sixties beat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten