maandag 17 maart 2014

Review: Michael Lynch - She's On Her Way (Market Square Records, 2014) (Beat)

Michael Lynch komt uit Long Island, New York, Amerika en is behalve singer-songwriter ook platen producer voor diverse artiesten en speelde in verscheidene New Yorkse bands.
Vanaf 2003 brengt hij met de regelmaat van de klok singles en EP's uit, die de sfeer van de jaren 60 uitwasemen, hoewel hij niet in die periode opgroeide.
Zijn nieuwste single "She's On Her Way" wordt via het Engelse Market Square Records label van muzikant Paul Messis op een gelimiteerde 7" vinyl single in een oplage van 300 stuks met hand genummerde fotohoes uitgebracht.

De A-kant van de single is de titelsong "She's On Her Way" en hierin hoor Michael een schitterende sixties song vertolken, die net geen 2 minuten duurt en associaties bij me oproept met de Britse Mersey beat muziek van onder andere The Hollies, Gerry & The Pacemakers en The Beatles.
De andere kant van de single heet "This Girl" en ook hierin laat Michael zijn voorliefde voor de jaren 60 naar voren komen en speelt hij een vrij rustige aangenaam klinkende sixties song van 2 minuten, zoals dat in die periode gewoon was.

Na het beluisteren van deze heerlijke single, waarin de muziek van de jaren 60 op schitterende wijze vertolkt wordt, kan ik maar één conclusie trekken en dat is dat de sixties muziek nog steeds volop leeft en deze single is dan ook een aanrader voor iedereen, die deze muzikale periode in zijn/haar hart draagt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten