maandag 13 april 2015

Review: Various Artists - Momentary One & Momentary Two (Fruits De Mer Records, 2015) (Psychedelische Pop)

In november 2014 bracht het Fruits De Mer Records label de dubbel CD set "Momentary Lapse Of Vinyl" uit, die speciaal voor club leden bestemd was en 30 nummers van Pink Floyd/Syd Barrett bevat.
Fruits De Mer leden zijn mensen, die het Fruits De Mer virus hebben en van plan zijn alle, of de meeste uitgaven van het label te kopen en in ruil daarvoor krijgen ze regelmatig gratis hebbedingetjes, zoals deze CD en worden ze op de hoogte gehouden van alle evenementen, die het label organiseert.
Op zondag 24 mei 2015 wordt het festival "Games For May" in de Half Moon te Putney, Engeland gehouden, dat georganiseerd is door Fruits De Mer Records en Mega Dodo Records, waarbij optredens te zien zullen zijn van: Tir Na Nóg, Schnauser, Crystal Jacqueline & The Honey Pot, Mark & The Clouds en The Past Tense.
De prijs van een kaartje zal inclusief een gratis draagtas plus een speciaal voor dit festival gemaakte 7" vinyl EP zijn, waarop elk van de bands 1 nummer inleverde, voor de eerste 250 kaartjes kopers en verder is nog vermeldenswaardig, dat Tir Na Nóg hun eerste studio album sinds 40 jaar tijdens dit festival zal lanceren.
Ook zullen 2 vinyl singles, "Momentary One & Momentary Two", die van het album "Momentary Lapse Of Vinyl" getrokken zijn, in een zeer beperkte oplage van 300 stuks verschijnen, waarvan er 100 voor de artiesten zijn, terwijl de andere 200 stuks bij dit festival verkocht zullen worden.
Mochten er onverhoopt nog singles over blijven, dan zullen die op het 3 daagse festival "13 Dreams Of Dr. Sardonicus", dat van 7 tot 9 augustus 2015 te Cardigan, Wales, plaats vindt, verkocht worden, waar onder andere: The Bevis Frond (die in 5 jaar tijd slechts 5 keer in Groot-Brittanië speelde), Astralasia, Sendelica, The Luck Of Eden Hall en Soft Hearted Scientists optreden.

"Momentary One" bevat 3 door vrouwen gezongen nummers, waarvan "Golden Hair", dat door Syd Barrett geschreven werd, de eerste is en hierin hoor ik Ilona V een zeer rustige licht psychedelische versie van dit nummer ten gehore brengen, waarbij de begeleiding minimaal is.
Daarna krijg ik "Grantchester Meadows" door Roger Waters geschreven, te horen in een uitvoering van Crystal Jacqueline en daarin laat ze me genieten van een heerlijke psychedelische song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Ook Cary Grace speelt een song van Roger Waters, getiteld "Cirrus Minor" en ook in dit nummer krijg ik een schitterend stukje psychedelica voorgeschoteld, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
"Momentary Two" bevat 4 nummers, die allemaal door Syd Barrett geschreven zijn en deze begint met "Dark Globe" en hierin hoor ik Max Kinghorn-Mills een fantastische vertolking geven van deze geweldige song, waarmee hij het origineel vrij dicht benadert.
Claudio Cataldi laat zijn uitvoering van "She Took A Long Cold Look" horen en ook dit is weer een uitstekende versie van het nummer, dat licht psychedelisch klinkt en een aangenaam dansbaar ritme bevat.
Vervolgens hoor ik The Chemistry Set "See Emily Play" spelen en bij dit overbekende nummer zit ik te genieten van de uitvoering door deze band, die er iets extra's aan toe heeft weten te voegen, waardoor de song nog spannender wordt.
Het laatste nummer heet "The Gnome" en daarin laten Todd Dillingham And Golly McCry een geweldige versie van deze heerlijke vrolijke song horen, waarbij ik op mijn stoel zit mee te wippen.

"Momentary One & Momentary Two" bevat 7 fantastische songs, die door alle uitvoerenden op schitterende wijze vertolkt worden en een waar genot zijn om naar te luisteren.
Ik kan iedere liefhebber van Syd Barrett en Pink Floyd, die 24 mei 2015 naar het "Games For May" festival te Putney gaat, dan ook aanraden er snel bij te zijn, want de uitgave is zeer beperkt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten