maandag 19 december 2016

Review: Mother's Cake - No Rhyme No Reason (Membran, 2017) (Rock)

Mother's Cake, die in 2008 werd opgericht, komt uit Arzl, Oostenrijk en bestaat uit: Yves Krismer - zang en sologitaar, Benedikt Trenkwalder - basgitaar en Jan Hausels - drums en zang.
De band werd tweede bij de Europese band wedstrijd in Pécs, Hongarije, waarna enkele van hun nummers gebruikt werden in de Henning Backhaus film "Local Heroes", die van 9 tot 12 februari 2012 te zien was tijdens het Berlin International Film Festival en op 26 oktober 2012 verscheen hun debuut album "Creation's Finest" via het GAB Music label, die op 7 augustus 2012 vooraf gegaan was door de debuut single "Soul Prison" (GAB Music) en 31 mei 2013 gevolgd werd door de single "Creation's Finest" (GAB Music).
Daarna verschenen de albums "Off the Beaten Track (Live at Propolis 2014)" (GAB Music, 18 juli 2014) en "Love The Filth" (Panta R&E, 5 juni 2015).
Op 16 december 2016 is hun nieuwe single "The Killer" als digitale download uitgebracht en op 27 januari 2017 verschijnt hun album "No Rhyme No Reason" via het Membran label en tevens als digitale download.
Op dit album spelen Andreas Haslacher - keyboards, Matthias Bartolomey - cello, David Furrer - sologitaar, zang en percussie en Alex Tomann - achtergrond zang als gast muzikanten mee.

Het album, start met het titel nummer "No Rhyme No Reason", waarin ik de band, in een hoog tempo, een lekkere swingende uptempo rock song hoor spelen, die enkele prima tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "H8", een stevige swingende dansbare mix van funk en hardrock, met invloeden van The Red Hot Chili Peppers, die tegen het einde psychedelisch wordt en spacerock invloeden heeft.
Daarna volgt "Black Roses" en daarin zet de band me een uitstekende rustige rock song voor, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en langzaam iets meer vaart krijgt, waarna ik "Now Or Never" te horen krijg en ook daarin speelt de band een heerlijke swingende mix van dansbare muziek en rock, die tegen het einde verandert in een licht psychedelische  progressieve rock song.
Dan schotelt Mother's Cake me "Big Girls" voor en hoor ik een prima poprock song, waar enkele tempowisselingen in zitten en deze wordt gevolgd door "The Sun" , een geweldige swingende mix van hardrock, pop en dansbare rock, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
In "Streetja Man" laat de band me genieten van een 10 minuten durende mix van progressieve rock en blues, die licht klassieke elementen bevat en ook nog  invloeden uit de funk en van Porcupine Tree heeft.
Het volgende nummer is de single "The Killer" en hierin keert de band terug naar het maken van aanstekelijke stevige dansbare rock  (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Enemy" krijg ik een fantastische rustige dansbare mix van rock en funk voorgeschoteld, die tevens spacerock invloeden heeft.
Vervolgens hoor ik "Hide & Seek", waarin de band opnieuw de mix rock en dance maakt, die enkele prima tempowisselingen bevat en me in beweging brengt, waarna het laatste nummer van het album volgt, dat "Isolation"getiteld is en ook hierin speelt de band een lekkere dansbare rock song, die iets na de helft van het nummer van tempo en ritme verandert en uitmondt in een uitstekende progressieve rock song.

"No Rhyme No Reason" van Mother's Cake bevat 11 lekker in het gehoor klinkende rock songs, waarvan "Streetja Man", naar mijn mening, er ver boven uit steekt en ik kan iedere liefhebber van rock en dansbare muziek dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten