maandag 28 augustus 2017

Review: 62 Miles From Space - Time Shifts EP (Mega Dodo Records, 2017) (Spacerock / Psychedelische Muziek)

62 Miles From Space is een duo uit Moskou, Rusland, dat bestaat uit: Neil Davidson - sampels en programering en Roman Kutnov - sologitaar en zang, dat via e-mail en virtuele instrumenten muziek maakt, die geïnspireerd is door de 60er en 70er jaren filmmuziek, krautrock en vroege synthesizer muziek en op het internet wordt gezet.
"Time Shifts EP", die 20 oktober 2017 via Mega Dodo Records verschijnt, is het debuut van de band op 12" vinyl, die in een beperkte oplage van 300 stuks op rood vinyl geperst wordt en is exclusief verkrijgbaar via Mega Dodo Mail Order, HeyDay Mail Order en Clear Spot en tevens als download.

De EP, die 4 nummers bevat, start met het titel nummer "Time Shifts", waarin het duo een schitterende licht psychedelische song ten gehore brengt, die spacerock invloeden heeft en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt (luister nar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "The Scope", een verrukkelijke dansbare instrumentale mix van spacerock en psychedelische rock.
Daarna krijg ik "Outside" voorgeschotelt en daarin hoor ik 62 Miles From Space een fantastische psychedelische song spelen, waarbij de synthesizer een belangrijke rol speelt en in "Bad Actors" laat het duo me genieten van een licht hypnotiserend instrumentaal nummer, dat in een film gespeeld had kunnen worden en een eentonig ritme bevat.

"Time Shifts EP" van 62 Miles From Space is een heerlijke plaat om te beluisteren, waarmee het duo me van  begin tot eind in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan deze schijf dan ook ten zeerste aanraden aan iedere iefhebber van zowel psychedelische muziek, spacerock als synthesizer muziek.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten