zondag 20 augustus 2017

Review: Paint Fumes - If It Ain't Paint Fumes It Ain't Worth A Huff (Get Hip Records, 2016) (Garagerock / Punkrock)

Paint Fumes, die tegenwoordig bestaat uit: Elijah von Cramon  zang en slaggitaar, Brett Whittlesey - sologitaar, Ben Carr - basgitaar en Ian Rose - drums, bracht hun debuut album "Uck Life" via Slovenly Records uit.
Op 30 september 2016 bracht de band, die uit Charlotte, North Carolina, Amerika, komt, hun album "If It Ain't Paint Fumes It Ain't Worth A Huff" via het Get Hip Records label uit in een beperkte oplage van 500 stuks, waarvan er 300 op 150 gram multi gekleurd vinyl en 200 op 150 gram zwart vinyl werden geperst en een download coupon bevatten, terwijl het album tevens op CD verscheen.
De 10 nummers van het album werden door Jorge Mundo opgenomen in de Eldorado studio's te Caimito, Puerto Rico, toen de band daar op vakantie was.

Het album start met "Bad Rituals", waarin ik een heerlijke swingende punkrock song voorgeschoteld krijg, die enkele prima tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Brick Wall", een lekker in het gehoor klinkende, zeer dansbare, garagerock song, die swingt als een trein.
Dan hoor ik "Massive Confusion" en daarin laat de band me genieten van een snelle swingende song, waarbij ik niet stil kan blijven zitten en deze wordt gevolgd door "Golden Child", een uitstekende uptempo rock song met enkele subtiele tempowisselingen en een aanstelkelijk ritme.
In "Puddle Of Blood" laat de band me opnieuw een swingende uptempo garagerock song horen, waarbij stil zitten geen optie is en in "Black Lodge" zet Paint Fumes me een afwisselende rock song voor, waarin de muziek soms snel en soms rustig gespeeld wordt.
Daarna krijg ik "Weird Talking" te horen en ook in dit nummer ligt het tempo hoog, waarbij de muziek swingt en gerelateerd is aan de punk van eind jaren 70.
Vervolgens speelt de band "Planetary Plans", dat een eentonig terugkerend ritme bevat en de muziek steeds sneller gespeeld wordt, "Tunnel Vision", een fantastische punkrock song, die in een hoog tempo gespeeld wordt en "Die Strasse Disaster", een geweldige rock song, die weer swingt als een trein.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)

"If It Ain't Paint Fumes It Ain't Worth A Huff" van Paint Fumes is een verrukkelijke plaat, die vol staat met uptempo punk en garagerock en ik kan hen, die van deze muzieksoorten houden, deze schijf dan ook ten zeerste aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten