zondag 29 oktober 2017

Review: Comacozer - Kalos Eidos Skopeo (Headspin Records, 2017) (Psychedelische Rock / Stonerrock)

Comacozer is een Australische band uit Sydney, die bestaat uit: Rick Burke - sologitaar, Rich Elliot - basgitaar en Andrew Panagopoulos - drums en effecten en op 13 november 2014 hun debuut demo EP "Sessions" digitaal in eigen beheer uitbracht.
Op 19 maart 2015 verscheen hun volgende digitale EP, getiteld "Deloun", die op 9 juli 2015 gevolgd werd door het album "Deloun Sessions", die door het Headspin label op LP uitgebracht werd op zwart, transparant groen en zilverkleurig 180 gram vinyl en tevens verschenen die datum de 2 EP's in een beperkte oplage van 150 stuks op gemixt zwart en transparant groen 180 gram vinyl via dit label.
Hun album "Astra Planeta" is 13 augustus 2016 eveneens via Headspin verschenen en is op gemixt transparant zwart/wit en transparant paars/doorzichtig 180 gram vinyl geperst, terwijl het album ook in een gelimiteerde oplage van 50 stuks op CD is uitgebracht.
Op 20 augustus 2017 verscheen de opvolger van dit album, getiteld "Kalos Eidos Skopeo", waarop Frank Attard - synthesizer als vierde man te horen is en ook dit album is via Headspin op LP uitgebracht in een beperkte oplage op zwart en blauw vinyl en tevens in een beperkte oplage als CD en als digitale download.

Het album bevat 4 vrij lange nummers, waarvan "Axis Mundi" het eerste is en daarin brengt de band een schitterend stuk stonerrock ten gehore, dat in een niet al te hoog, licht hypnotiserend, tempo gespeeld wordt.
Daarna zet de band me "Nystagmus" voor en krijg ik een fantastisch licht psychedelisch rock nummer te horen, waarin het tempo gemiddeld te noemen is en de muziek invloeden van stoner en spacerock bevat.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Hylonomus" en ook in dit nummer laat Comacozer me genieten van een verrukkelijke mix van spacerock en psychedelische rock, die in een vrij rustig tempo gespeeld wordt, om tegen het einde over te gaan in een stevig en snel tempo.
Het laatste nummer van het album heet "Enuma Elish" en hierin schotelt de band me opnieuw een heerlijk rustig licht psychedelisch stonerrock nummer voor, dat tevens spacerock invloeden heeft, waarna de muziek iets over de helft van het nummer een stuk heftiger wordt en over gaat in een geweldig stonerrock nummer, om vervolgens in een rustig, maar stevig, tempo te eindigen.

"Kalos Eidos Skopeo" van Comacozer is een uitstekende opvolger van "Astra Planeta", waar ik van begin tot einde van heb genoten en ik kan dit album dan ook ten zeerste aanraden, aan iedere liefhebber van zowel psychedelische rock, stoner- en spacerock.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl




Geen opmerkingen:

Een reactie posten