zondag 11 maart 2018

Review: Spaceslug - Mountains & Reminiscence (Oak Island Records, 2018) (Stoner / Spacerock)

Spaceslug is een band uit Wroclaw, Polen, die in juni 2015 werd opgericht en bestaat uit: Bartosz Janik - sologitaar en zang, Jan Rutka - basgitaar en zang en Kamil Ziólkowski - zang en drums.
De band bracht in 2016 hun debuut album "Lemanis" op vinyl uit, dat in 2017 gevolgd werd door de LP "Time Travel Dilemma".
Op 22 september 2017 verscheen de EP "Mountains & Reminiscence", die op 28 februari 2018 via het Oak Island Records in een beperkte oplage van 500 stuks op 180 gram vinyl is uitgebracht, waarvan er 200 op zwart, 150 op doorzichtig en 150 op licht blauw vinyl zijn geperst, waarvan de blauwe oplage alleen via mailorder verkrijgbaar is en tevens is het album op CD en als digitale download uitgebracht, waarbij vermeldenswaardig is, dat de vinyl uitgave een extra nummer bevat.

Het album, dat 5 (6) nummers bevat, begint met "Bemused And Gone" en daarin krijg ik een stevige mix van stoner en rock voorgezet, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "I Am The Gravity", een swingende rock song met spacerock invloeden en enkele prima tempowisselingen.
Dan volgt "Elephemeral", waarin gast zanger Jakub Radomski te horen is en daarin speelt de band  een heerlijke swingende hardrock song, die diverse tempowisselingen bevat en een licht hypnotiserend ritme heeft, waarna Spaceslug "Space Sabbath" ten gehore brengt, waarin de invloed van Ozzy Osbourne en Hawkwind gecombineerd worden, waardoor er een geweldige spacerock song ontstaat, die in een vrij traag tempo gespeeld wordt en licht psychedelisch klinkt.
In "Opposite The Sun" laat de band me genieten van een uitstekende uptempo rock song, die swingt en enkele subtiele tempowisselingen heeft, waarna het laatste nummer van de LP volgt, dat "Jam" getiteld is en hierin schotelt de band me een fantastische psychedelische stoner rock song voor, die lichte spacerock invloeden bevat en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.

"Mountains & Reminiscence" van Spaceslug is een heerlijke plaat om te beluisteren en ik kan iedere liefhebber van stoner, rock en spacerock deze schijf dan ook ten volle aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten