woensdag 28 augustus 2019

Review: Deaf Rat - Fallen Angels (AFM / Suburban / Bertus, 2019) (Hardrock)

Deaf Rat werd in 2005 opericht in Falun, Zweden en bestaat uit: Frankie Rich - zang, Pat Kramer - sologitaar en zang en Max Lander - sologitaar en zang.
De band, die versterkt met een basgitarist en drummer hun muziek ten gehoren brengt, ziet hun single "Fallen Angels" via AFM / Suburban / Bertus verschijnen, als voorloper van hun debuut album "Ban The Light", dat 1 november 2019 in een beperkte oplage van 300 stuks op doorzichtig rood vinyl en als CD wordt uitgebracht.

In "Fallen Angels" speelt de band een heerlijke swingende uptempo hardrock song met een aanstekelijk ritme, waar diverse subtiele tempowisselingen in zitten.
Net als de meeste hardrock band laten ook de sologitaristen hun kunsten horen door middel van korte scheurende klanken.(luister naar dit nummer via de YouTube link onder de recensie)

"Fallen Angels" van Deaf Rat is een uitstekende hardrock song waar liefhebbers van deze muzieksoort zeker van zullen smullen en ik kan hen dan ook aanraden dit nummer eens te gaan beluisteren en uit te kijken naar het debuut album van de band.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten