woensdag 28 augustus 2019

Review: Magnolia - Ta Tjuren Vid Hornen (Transubstans Records, 2019) (Hardrock)

Toen Ronny Eriksson in 1994 begon met het schrijven van zijn muziek, die geïnspireerd was door de muziek van eind jaren 60 begin jaren 70, begon hij ook met zijn project Magnolia, genoemd naar de Blue Cheer song "Magnolia Caboze Babyfinger".
Hij nam zijn eerste songs op een Fostex 4-sporen recorder op, waarop hij sologitaar, basgitaar en keyboards speelde en zong, terwijl de drums door Anders "Heda" Hedström gedaan werd.
Het debuut album "Magnolia", dat door Transubstans uitgebracht werd, werd in 2 opname sessies tussen 2003 en 2006 in Love Tholin's Drop Out analoge studio te Ämal opgenomen met Love Tholin als sologitarist en ook Jan Vreeswijk (zoon van de beroemde Cornelis Vreeswijk) speelt daarop als sologitaar in 1 nummer mee, terwijl de drums door Anders Hedström en Thomas Eriksson (Ronny's jongere broer) gespeeld werd.
Tussen eind 2007 en begin 2008 nam Magnolia zijn tweede album "Falska Vägar" op, opnieuw in Love Tholin's Drop Out studio en deze CD werd door Transubstans
uitgebracht, waarna dat zelfde label in 2010 ook de derde CD van Ronny, "Steg För Steg", op de markt bracht.
Voordat de vierde CD "Tänk Själv" in 2013 werd uitgebracht door Transubstans, maakte Ronny 2 albums met de Zweedse band My Brother The Wind.
In 2015 verscheen het album "Svarta Sagor", dat net als de vorige albums, weer door het Transubstans Records label is uitgebracht en in het Zweeds gezongen wordt en op 29 april 2016 verschijnt het album "Pa Djupt Vatten" zowel als digipack CD als zwart vinyl LP via het Transubstans Records label.
De band bestaat op dit album, waarop 10 nummers staan, uit: Ronny Eriksson - zang, solo- en basgitaar en keyboard, Jonas Andersson - sologitaar en Niklas Bergsland - drums.
Na 3 jaar is de band terug met hun 7de album, getiteld "Ta Tjuren Vid Hornen", dat 20 september 2019 verschijnt en net als voorgaande albums via Transubstans Records uit Zweden wordt uitgebracht.

Het album, dat 9 Zweedstalige nummers bevat, start met "Tidsresenär", waarin de band een hardrock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat lichte invloeden heeft van progressieve rock, waarna "Stenstod" volgt, een zwaar rock nummer en hierin is de invloed van Black Sabbath/Ozzy Osbourne hoorbaar.
Daarna volgt "Morgon", een prima uptempo hardrock song, die halverwege verandert en tijdelijk een rustige melodische uitstraling krijgt, om na korte tijd terug te veranderen en even later opnieuw in het rustige tempo verder gaat en dit nummer wordt gevolgd door "En Plats", een uitstekende rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
In "Sandslott" speelt Magnolia een prachtige rustige song met melodische progressieve blues invloeden en in "Nebulosa" laat de band me genieten van een kort  swingend instrumentaal progressief rock nummer, waar een terugkerend ritme in zit, dat een licht hypnotiserend heeft.
Verder volgen "Mystik", een lekker in het gehoor klinkende rock song, dat een repeterend ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, "Dimridåer", een fantastische rustige song, die een aanstekelijk ritme heeft, dat halverwege even verandert en meer snelheid krijgt, om na korte tijd terug te keren naar het begonnen tempo en de titelsong "Ta Tjuren Vid Hornen", die eveneens een terugkerend ritme heeft, dat voor een licht hypnotiserend effect zorgt, terwijl de muziek in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Ta Tjuren Vid Hornen" van Magnolia is een heerlijke hardrock plaat, waar uitstekende nummers op staan, die ik iedere liefhebber van deze muzieksoort kan aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten