maandag 23 september 2019

Review: The Blue Poets - All It Takes (Triple Coil Music / Broken Silence, 2019) (Bluesrock / Soul)

The Blue Poets uit Hamburg, Duitsland werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Gordon Grey - zang, Marcus Nepomuc Deml - sologitaar, Phil Steen - basgitaar en Felix Dehmel - drums.
De band bracht op 9 september 2016 hun debuut album "The Blue Poets" in eigen beheer uit en deze werd in 2018 gevolgd door het album "Live Power" (Triple Coil Music) en op 13 september 2019 verscheen hun derde album "All It Takes", dat 9 nummers bevat, via Triple Coil Music en Broken Silence in een beperkte oplage als LP, als CD en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "Angry Man" en hierin speelt The Blue Poets een uitstekende swingende uptempo bluesrock song met invloeden uit boogie woogie die enkele subtiele tempowisselingen heeft en aanzet tot dansen en deze wordt gevolgd door "Could Have Lived", een lekker klinkende mix van acid rock en bluesrock met wisselende tempo's, die hier en daar invloeden uit de funk heeft.
In de titelsong "All It Takes" hoor ik een schitterende, vrij rustige, progressieve bluesrock song voorgeschoteld, die langzaam meer snelheid krijgt en invloeden van hardrock bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Crawling" laat de band me nogmaals genieten van een fantastische rustige bluesrock song.
Daarna volgen "Been Here Too Long", een prachtige mix van soul en bluesrock en "Bad News", een swingende uptempo bluesrock song.
Verder speelt The Blue Poets "Mind Your Own Business", waarin ik opnieuw een swingende rock song te horen krijg en hierbij is stil zitten geen optie, "Cyber Love", een geweldige uptempo rock song, die met hoge snelheid mijn gehoorgang binnen gespeeld wordt en swingt als een trein en "The Day", een mooie rustige mix van pop en soul.

"All It Takes" van The Blue Poets staat vol uitstekende bluesrock nummers, die afgewisseld met de meer soul gerelateerde songs voor een prima plaat zorgen en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan hen, die van deze muzieksoorten houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten