zondag 24 november 2019

Review: Sonic Trip Project - Atomium Sunflower (Space Rock Productions, 2019) (Spacerock)

Sonic Trip Project uit Engeland bestaat uit: Vince Cory - sologitaar, Lee Carr - basgitaar, Barry Mart - synthesizer, Daneel Olivaw - elektronica en Darren Butler - drums.
De band bracht hun debuut album "Luna Soma Deva" op 12 januari 2018 uit als digitale download en deze werd 11 mei 2018 gevolgd door de digitale albums "Soda Bop" en "Axis", die gelijktijdig werden uitgebracht en op 8 mei 2019 verscheen "Atomium Sunflower", eveneens als digitale download.
Laatstgenoemde album verschijnt 9 december 2019 via Space Rock Productions in een beperkte oplage van 370 stuks als 2LP, waarvan er 270 op blauw (A/B) pepermunt kleurig (C/D) en 100 stuks op zwart 180 gram vinyl zijn geperst, die voorzien zijn van een klaphoes en met de hand genummerd zijn.
Het dubbel album, dat 8 nummers bevat bestaat uit nummers van de bandcamp uitgaven en in de jam "Cairo Neon" spelen Phil Cory op sologitaar en Horst op  synthesizer mee.

Kant A van het album, duurt iets meer dan 22 minuten en is in drieën verdeeld, waarvan de delen "Open", "Elevator Seven" en "Scarab Nebula" heten en hierin begint de band licht psychedelisch in een rustig tempo, dat ruimtelijke invloeden heeft en dit gaat na iets meer dan 3 minuten over in een heerlijk swingend terugkerend ritme met een gemiddeld tempo, dat na korte tijd versneld wordt en de band een fantastisch progressief rock nummer met spacerock invloeden en jaren 70 invloeden ten gehore brengt, dat na een minuut of 8 in een lager tempo gespeeld wordt, om daarna te veranderen in het derde gedeelte van het nummer, waarin de band een schitterend licht hypnotiserend spacerock nummer speelt, waarbij ik het idee krijg de muziek ingezogen te worden.
Kant B bevat 2 nummers; het titel nummer "Atomium Sunflower" en het bonus nummer "Hybrid", waarin de muziek in een gemiddeld tempo wordt gestart en ruimtelijke invloeden van progressieve rock en ambient heeft en een terugkerend drums ritme heeft, om iets over de helft te veranderen in een swingend stuk uptempo spacerock, dat invloeden van krautrock een Oosterse muziek heeft en een hypnotiserend ritme bevat, waardoor de band me in de ban van de muziek weet te houden.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Dan volgt op kant C "Cairo Neon Pt1" en daarin speelt Sonic Trip Project een verrukkelijke swingende uptempo mix van spacerock, acid en progressieve rock met een terugkerend licht hypnotiserend ritme, dat aanzet tot dansen en iets voor de helft van het nummer tijdelijk iets langzamer wordt, om vervolgens verder te gaan in het begonnen tempo en tegen het einde te veranderen in een psychedelisch stukje spacerock, dat in een rustig tempo gespeeld wordt.
Op kant D gaat de muziek verder en heet nu "Cairo Neon Pt2", een uptempo spacerock nummer, dat halverwege iets minder snel wordt en invloeden van acid rock heeft, waarna het laatste nummer, tevens de tweede bonus, volgt, getiteld "Andromeda", een heerlijke rustige ruimtelijke mix van spacerock en ambient.

"Atomium Sunflower" van Sonic Trip Project is een fantastische 2LP, waarmee de band me van begin tot eind in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan liefhebbers van spacerock, acid en progressieve rock deze dubbelaar dan ook zeer aanraden.





1 opmerking:

  1. thank you very much for that fantastic review - very kind -we are very glad you understand where were trying to get to ! CHEERS! (V.C.)

    BeantwoordenVerwijderen