maandag 21 september 2020

Review: Mesmerising - The Clutters Storyteller (Lizard Records, 2020) (Progressieve Rock)

Mesmerising is het pseudoniem van Davide Moscato - zang en toetsenbord (Track 3 en 4), die samen met Fabio Zuffanti - basgitaar, Simone Amodeo - sologitaar, Giovanni Pastorino - vleugel, Hammond orgel, mellotron en Moog synthesizer, Martin Grice - dwarsfluit en saxofoon en Paolo Tixi - drums de band vormt.
Mesmerising maakte 2 albums, namelijk: "The Golden Dawn Of The Tramp" (Lizard Records, 2012) en "Mental Maze" (Lizard Records, 2016) en op 29 juni 2020 verscheen zijn derde via Lizard Records, getiteld "The Clutters Storyteller", waar 10 nummers op staan.
Vermeldenswaardig is het feit, dat dit album tussen 2017 en 2018 opgenomen werd, kort na de tragische dood van Davide's moeder, aan wie deze CD dan ook is opgedragen.

Het album begint met het korte "Feel..", waarin de band een kort triest aandoend symfonisch nummer van 1 minuut ten gehore brengt, dat overloopt in ".... My Dream", een prachtige melodische rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en gevold wordt door "Ballad Of A Creepy Night", een heerlijke mix van jazz en symfonische rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna volgen "Slave Of Your Shell", een uitstekende dansbare rock song met tempowisselingen, "Underground", een mooie melodische poprock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, symfonisch klinkt, tempowisselingen heeft en progressieve rock invloeden bevat en "The Vortex", waarin Mesmerising me een geweldige progressieve symfonische song voorschotelt, die tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat.
In "False Reality" krijg ik een rustige song te horen, die een enigszins trieste ondertoon bevat, in "In A Different Dimension" hoor ik een schitterende rustige song, die subtiele tempowisselingen heeft en in "The Man Who's Sleeping" krijg ik een verrukkelijke uptempo progressieve rock song voorgezet, die swingt en een aanstekelijk ritme heeft en jazz invloeden en tempowisselingen bevat.
Als laatste hoor ik "The Last Time You Called My Name", een prima pop song met tempowisselingen, waar hij al zijn gevoelens in gestoken lijkt te hebben en dit nummer wordt afgesloten met het geluid van de zee.

"The Clutters Storyteller" van Mesmerising is een prima album, dat vol mooie, vrij rustige songs staat, die invloeden van progressieve en symfonische rock bevatten en ik kan liefhebbers van deze genres dan ook aanraden notie te nemen van deze schijf.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten