zondag 27 februari 2022

Review: Greyborn - Leeches (F2M Planet, 2022) (Stoner / Rock)

Greyborn uit Limoges, Frankrijk bestaat uit: Théo Jude - drums en zang, Guillaume Barrou - basgitaar en achtergrondzang en Maxime Conan - sologitaar en achtergrondzang.
De band bracht op 29 oktober 2021 hun debuut uit met het digitale nummer "After Dark", waarna het digitale nummer "Bits & Pieces" op 21 januari 2022 verscheen en op 18 maart 2022 brengt F2M Planet hun debuut EP "Leeches", dat 5 nummers bevat, als CD en als digitale download uit.

De EP begint met het titel nummer "Leeches", waarin Greyborn een geweldige uptempo stoner song ten gehore brengt, die subtiele tempowisselingen heeft, een aanstekelijk ritme bevat en swingt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgt "Bits & Pieces", een schitterende rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen en tempowisselingen heeft.
In "Jharia" laat Greyborn me genieten van een fantastische swingende uptempo song met een licht hypnotiserend repeterend drums ritme, dat in hoge snelheid wordt gespeeld.
Verder volgen "After Dark", een heerlijke uptempo song met een terugkerend dansbaar ritme, die swingt als een trein en "Corrosive Faith", een puike mix van stoner en pop, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, een terugkerend ritme heeft en enkele subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk tempo bevat.

"Leeches" van Greyborn is een prima debuut EP, waarop 5 verrukkelijke rock nummers staan, die invloeden van stoner hebben en ik kan ieder liefhebber van zowel stoner als rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten