zondag 20 februari 2022

Review: St.Kraut - Roerich Trilogy (Strange Fish Records, 2022) (Krautrock)

St.Kraut uit Tver, Rusland bestaat uit: Alexandr Demidov - sologitaar en synthesizer, Evgenii Mikhalchenko – basgitaar, ritme gitaar en synthesizer en Mikhail Demidov - toetsen, sologitaar en drums.
De band nam 3 jam albums op in 2017, waarvan de eerste, "Boris & Gleb", op 2 juni 2020 in eigen beheer via Bandcamp verscheen en verder is het verkrijgbaar via kanalen, zoals Spotify en Amazon.
Op 30 september 2020 verscheen hun tweede jam, getiteld "Ann Without Hand", waarop 6 nummers staan als digitale download eveneens in eigen beheer en als laatste van de trilogie bracht de band op 19 oktober 2021 het digitale album "Fire Madness From Outer Space" in eigen beheer uit en tevens verscheen het samen met de eerste 2 uitgaven onder de naam "Roerich Trilogy" in een zeer beperkte oplage als cassette, die voor elke cassette een ander kleur bevat en een holotropische hoes heeft en op dit album speelt Kirill Roev - synthesizer op het titel nummer mee en verder is vermeldenswaardig, dat de band op dit album van de vintage Sovjet synthesizer Elektronica EM-04 gebruik maakt.
De "Roerich Trilogy", die totaal nummers bevat, verschijnt op 28 februari 2022 via Strange Fish Records als een 3CD set en als 3 cassettes in een zeer beperkte oplage.

Het album "Boris & Gleb" dat 5 nummers bevat, start met het 15 minuten durende "Inner Altar", waarin de band de muziek, die een terugkerend hypnotiserend ritme heeft, in een rustig tempo speelt en me daarmee in een lichte trance brengt.
Daarna volgt "The Himalayas", een geweldig swingend nummer met een terugkerend hypnotiserend ritme en invloeden van progressieve rock, die psychedelische elementen bevat en een zeer aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
In "Mishiva, The King Of Adventurers" laat St. Kraut me genieten van een fantastisch uptempo krautrock nummer, dat een swingend eentonig repeterend ritme heeft, waarmee de band me opnieuw in een lichte trance brengt.
Dan volgt "We Met a Wise Man In The Forest. He Was In Yellow", een prachtig licht psychedelisch melodisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft.
Het laatste nummer het "Tropic Slumber" een bijna 24 minuten durend stuk muziek, dat een terugkerend drums ritme heeft, waartussen psychedelische klanken gespeeld worden en ook hiermee brengt de band me in een lichte trance.

Het album "Ann Without Hand", waarop 6 nummers staan, begint met het titel nummer "Ann Without Hand", waarin St.Kraut een geweldig swingend krautrock nummer ten gehore brengt, dat een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en wordt gevolgd door "3 Excess Shots. 2 a.m. 1 Hazy Way Home", een schitterend nummer, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en invloeden uit dub heeft en een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "Aerial Whales", een fantastisch progressief psychedelisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme heeft en rustgevende new wave invloeden heeft en "Lucid Dreams Exchange", een uitstekend uptempo krautrock nummer met psychedelische invloeden en een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme, dat bijna 14 minuten duurt, waarmee de band me in een lichte trance brengt.
In "Midnight Whispers" schotelt St.Kraut me een mysterieus klinkend stukje psychedelische muziek met een terugkerend ritme voor, dat in een vrij rustig tempo gespeeld wordt en Oosterse en dub invloeden bevat en in het laatste nummer "Ann Without Head" laat de band me opnieuw genieten van een verrukkelijk swingend krautrock nummer met een terugkerend hypnotiserend ritme.

Het album "Fire Madness From Outer Space" dat 6 nummers bevat, start met "Arrakis", waarin St.Kraut een geweldig dreigend stuk muziek speelt, dat door drums en synthesizer gedomineerd wordt en gevolgd wordt door "Worship At The Gate Of Night", een schitterend zwaar nummer met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme.
Daarna volgen het titel nummer "Fire Madness From Outer Space", een fantastisch krautrock nummer met een zwaar klinkend hypnotiserend terugkerend ritme bevat en "Subconscious Ride", een traag zwaar stuk progressieve muziek, dat een trieste sfeer oproept.
Verder volgen "Fire Maidens From Outer Space", een verrukkelijk elektronisch progressief nummer met ruimtelijke invloeden, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, een terugkerend dansbaar ritme bevat en invloeden van krautrock bevat, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Everything Will Be Fine While This Music Is Playing", een heerlijk vrij zwaar klinkend hypnotiserend nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat tot beweging aanzet.

"Roerich Trilogy" van St.Kraut is een fantastische uitgave en bevat 3 verrukkelijke albums, waar ik zeer van genoten heb en ik raad liefhebbers van hypnotiserende muziek, krautrock, psychedelische en progressieve rock deze 3CD dan ook sterk aan.(luister naar het album "Boris & Gleb" via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten