zondag 3 juli 2022

Review: Gypsybyrd - Visions (Kozmik Artifactz Records, 2022) (Psychedelische Rock)

Gypsybyrd is het alias van Multi-instrumentalist Jake W. Lewis, die zijn solo album "Eye Of The Sun" op 31 januari 2020 als LP op 180 gram oranje met zwart gespetterd vinyl via Made Of Stone Records, als LP op 180 gram oranje vinyl via Made Of Stone Records, als CD via Gypsybyrd en als digitaal album uitbracht.
Op 20 mei 2022 bracht hij het album "Visions" uit als CD en als digitaal album en op 22 juli 2022 verschijnt dit via Kozmik Artifactz Records als LP in een beperkte oplage op rood-oranje-zwart marmerkleurig vinyl, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Crimson Earth", waarin Gypsybyrd een schitterende licht psychedelische song met een terugkerend hypnotiserend ritme speelt, die invloeden van stoner heeft en gevolgd wordt door "Born Of Electricity", een heerlijke uptempo licht psychedelische song, die invloeden van progressieve rock bevat en een aanstekelijk dansbaar tempo heeft.
Daarna volgen "Fly With Me", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en "Soul On Fire", een puike song met een niet al te hoog tempo, die een aanstekelijk terugkerend ritme en invloeden van progressieve rock heeft.
In "The Fog" zet Gypsybyrd me een prima aanstekelijke rock song met een gemiddeld tempo en terugkerend ritme voor, die 1 minuut voor het einde meer snelheid krijgt, waarbij de muziek gaat swingen en in "Captive" krijg ik een opnieuw zo'n lekker in het gehoor klinkende rock met een aanstekelijk terugkerend ritme song te horen.
Verder volgen "Earth Meets The Sun", een kort melodisch instrumentaal nummer met een vrij rustig tempo en "Travel The Universe", een rock nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, dat stoner invloeden heeft.

"Visions" van Gypsybyrd is een verrukkelijke licht psychedelische plaat met terugkerende ritmes, waar ik vanaf de begintonen van genoten heb en kan ieder liefhebber deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten