zondag 27 augustus 2023

Review: The Holy Family - Go Zero (C+P Rocket Recordings, 2023) (Progressief)

The Holy Family uit Londen, Engeland bestaat na een bandbezettingswisseling uit: David Jason Smith - zang en synthesizer, Kavus Torabi - sologitaar, Sam Warren - basgitaar, Emmett Elvin - piano en Rhodes en Joe Lazarus - drums.
De band bracht op 2 juli 2021 hun debuut album "The Holy Family uit als LP, als CD en als digitaal album en deze werd op 22 april 2022 gevolgd door de digitale single "Kinked", (die tevens in een zeer beperkte oplage van 50 stuks als 7" vinyl single verkrijgbaar was tijdens hun debuut live optreden in april 2022) en op 21 juli 2023 door het album "Go Zero", dat 8 nummers bevat en als LP in een beperkte oplage op fluoriderend geel vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitaal album via C+P Rocket Recordings is uitgebracht.

Het album begint met "Crawling Out", waarin The Holy Family met een uitstekend traag en zwaar klinkend stuk muziek speelt, dat duistere invloeden bevat en dit wordt gevolgd door "Bad Travelling", een schitterend langzaam nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en "Chalky’s Eyes", een fantastisch progressief nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat een lichte trance oproept.
Daarna volgen "The Watcher", een prachtig nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme, waarin de piano een hoofdrol speelt en "Hell Born Babel", een lekker in het gehoor klinkend nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en een gemiddeld tempo.
In "Go Zero Suite: Pt. I" zet The Holy Family me een kort stukje muziek voor, dat een terugkerend ritme heeft, in "Go Zero Suite: Pt. II" krijg ik een geweldig nummer met een terugkerend ritme te horen, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, lichte krautrock invloeden heeft en swingt en in "Go Zero Suite: Pt. III" laat de band me genieten van een heerlijk nummer, dat in een vrij rustig tempo wordt gespeeld en lichte psychedelische invloeden bevat.

"Go Zero" van The Holy Family staat vol verrukkelijke progressieve nummers, waar ik van begin tot einde erg van genoten heb en ik kan elke liefhebber van de betere muziek deze meesterlijke schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten