zondag 27 augustus 2023

Review: Melody Fields - Hallelujah (Nudie Records, 2023) (Dance Wave)

Melody Fields uit Gothenburg, Zweden werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Thomas Widholm - drums, Ramo Spatalovic - zang en sologitaar, David Henriksson - sologitaar en zang, Sebastian Jannesson - basgitaar, Henrik Bäckström - ritmegitaar en zang en Cornelia Adamsson - snaarinstrumenten en zang.
De band bracht hun debuut single "Morning Sun" op 19 oktober 2017 als digitaal nummer uit en deze werd op 26 februari 2018 gevolgd door het album "Melody Fields", dat als LP in een beperkte oplage op rood vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD met 1 extra nummer en als digitale download via Kommun 2 verscheen en op 10 oktober 2020 bracht de band de EP "Broken Horse", waarop 4 nummers staan, als 12" in een beperkte oplage van 333 stuks op wit met blauw gespetterd 180 gram vinyl, als CD en als digitale download via Coop Records Gotland uit.
Op 18 augustus 2023 verscheen hun single "Hallelujah" als 7" via Nudie Records en als digitale single via soundcloud.

"Hallelujah" is een heerlijke uptempo song met een terugkerend ritme en dance invloeden, waarbij stil zitten geen optie is en in "A Life Well Lived" hoor ik de band een schitterende new wave song spelen, die een gemiddeld tempo heeft en lichte invloeden van de muziek van O.M.D. bevat.

"Hallelujah" van Melody Fields bevat 2 lekker in het gehoor klinkende dance songs, die ik liefhebbers van dit genre zeer kan aanraden.(luister naar de single via de soundcloud link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten