zondag 25 februari 2024

Review: Erich Zann Ensemble - Bieber Sessions (Eigen Beheer, 2024) (Acid Jazz / Neo-Kraut)

Erich Zann Ensemble uit Mainz, Duitsland bestaat uit een wisselende groep muzikanten, die onder aanvoering van Frank Incense (The Sun Or The Moon) muziek maken.
De muzikanten die op dit album spelen zijn: Frank Incense - synthesizer bas- en basgitaar, hang drum en synthesizer, Niclas Ciriacy - drums en percussie, Christoph Heimbach - saxofoon en dwarsfluit en Daniel Reck - klarinet, trompet, saxofoon, percussie, banjo, klokkenspel en e-piano.
Verder werken de volgende muzikanten op dit album mee: Oli Rüger - sologitaar, Kerstin Pfau - etherische stemmen (track 1 en 5) en Ajay Desai - tablas (track 2).
De band bracht op 12 december 2023 hun debuut album "Bieber Sessions", waarop 5 nummers staan, in eigen beheer uit als CD en als digitale download en op 8 maart 2024 verschijnt deze nogmaals, maar nu als LP.

Het album begint met "Brown Rice", dat als digitale single en als cd in een beperkte oplage van 50 stuks is verschenen en hierin speelt Erich Zann Ensemble een eentonig stuk muziek met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat na 3 minuten invloeden van jazz bijgevoegd krijgt waardoor de muziek een dansbaar wordt.
Daarna volgt "Dröhnung", een geweldig nummer met een gemiddeld tempo, waarin invloeden van krautrock, drone, jazz, experimentele en progressieve muziek met elkaar verbonden worden, die enkele minuten voor het einde over gaan in een swingend uptempo nummer met lichte Oosterse invloeden, waarbij stil zitten geen optie is.
In "La Thébaide" laat Erich Zann Ensemble me genieten van een fantastisch stuk muziek met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat elementen van Oosterse muziek, jazz en mysterieuze klanken bevat, die tot dansen uitnodigen.
Dan volgt "Pan Teutonia Express", eveneens zo'n verrukkelijk nummer met een gemiddeld tempo, dat iets na de helft meer snelheid krijgt, een hypnotiserend terugkerend ritme en lichte Oosterse invloeden bevat en swingt.
Als laatste hoor ik "Brown Rice (Reprise)", een heerlijke swingende uptempo song met een hypnotiserend terugkerend ritme en een hoog meezing gehalte, waarbij stil zitten geen optie is.

"Bieber Sessions" van Erich Zann Ensemble bevat 5 puike nummers, waarin verschillende muziekstijlen gecombineerd worden en ik heb hier enorm van genoten en raad elke muziekliefhebber dan ook aan om deze meesterlijke schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten