zondag 18 februari 2024

Review: Psychic Lemon - The Unheimlich Kingdom (Drone Rock, 2024) (Krautrock / Drone)

Psychic Lemon werd eind 2013 te Cambridge, Kent, Engeland opgericht en bestaat uit: Andrew Briston - sologitaar, zang en keyboards, George Horler - sologitaar en zang, Andrew Hibberd - basgitaar en Martin Law - drums en percussie.
Psychic Lemon liet zich muzikaal inspireren door bands als: Goat, The Heads, Amon Düül II, Syd Barrett en Ibibio Sound Machine en trad op festivals als Strawberry Fair te Cambridge en Solstice festival te Moonhenge op, na hun eerste optreden in oktober 2014.
De band rondde de opnamen voor hun debuut album "Psychic Lemon" in december 2015 af en deze werd op 4 maart 2016 uitgebracht als digitale download en als CD.
Op hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay", dat 12 januari 2018 via Tonzonen Records in een gelimiteerde oplage van 750 stuks op paars gespetterd 12" vinyl verscheen en tevens op zwart vinyl, maar ook als CD en als digitale download via bandcamp verkrijgbaar is, bestaat Psychic Lemon nog maar uit 3 personen, omdat George uit de band is en als gastmuzikant speelt Iain Roddick op saxofoon met het trio mee.
Op 9 februari 2018 bracht de band de EP "Live AD 2017" als digitale download uit, die 23 november 29017 live in Chelmsford opgenomen werd.
Het derde album van de band is de live opgenomen plaat "Live At The Smokehouse", dat 5 nummers bevat en 26 april 2019 via Tonzonen Records in een beperkte oplage op oranje-groen gespetterd vinyl inclusief een 8 pagina's tellend boek verscheen en tevens als CD en digitale download verkrijgbaar is, waarbij verder vermeldenswaardig is, dat het album in de voorverkoop binnen 48 uur uitverkocht was.
De opnamen van het album vonden plaats op 10 augustus 2018 in The Smokehouse te Ipswich en op de LP staan, op kant B, 2 niet eerder uitgebrachte nummers, terwijl kant A van de LP 3 nummers van hun album "Frequency Rhythm Distortion Delay" bevat.
Op 8 november 2019 verscheen het album "Freak Mamma" via Drone Rock Records, dat op 27 september vooraf werd gegaan door het gratis digitale download nummer "White Light", dat eveneens op het album staat en op 13 april 2020 heeft de band de gratis digitale download "Studio Jams Volume 1", waarop 3 nummers staan, uitgebracht, op 5 juni 2020 verscheen het gratis album "Studio Jams Volume 2", eveneens als digitale download en deze bevat 5 nummers en op 5 maart 2021 werd "Studio Jams Volume 3", waarop 3 nummers staan, als gratis download in eigen beheer uitgebracht, die al binnen 1 maand gevolgd werd door "Studio Jams Volume 4", dat 2 nummers bevat en eveneens weer in eigen beheer als digitale download is verschenen en op 3 december 2021 verscheen "Studio Jams Volume 5", dat een iets meer dan 38 minuten durend nummer bevat, als gratis download.
Op "Studio Jams Volume 6", dat 7 april 2023 in eigen beheer via Bandcamp als gratis digitaal album verscheen spelen Andrew Briston en Martin Law de 4 nummers van het album en ook op het album "The Unheimlich Kingdom", dat 29 februari via Drone Rock als LP, als CD, als cassette en als digitale download verschijnt, speelt dit duo de muziek.

Het album bevat 4 nummers en begint met "Trepanning For Gold", waarin Psychic Lemon een geweldig stuk rock muziek met een gemiddeld tempo speelt, dat een hypnotiserend terugkerend ritme heeft en een duistere uitstraling bevat.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) 
Daarna volgt "Cognitive Dissidents", een swingend uptempo nummer met een terugkerend ritme, dat acid- en spacerock invloeden bevat.
In "National Psycho Geographic" laat Psychic Lemon me genieten van een 20 minuten durend stuk krautrock dat een hypnotiserend ritme heeft, waartussen heerlijk gitaarspel met progressieve en psychedelische rock invloeden te horen is.
Als laatste speelt het duo het titel nummer "The Unheimlich Kingdom", een schitterend uptempo drone nummer met een hypnotiserend terugkerend ritme, dat beweging en een lichte trance oproept.

"The Unheimlich Kingdom" van Psychic Lemon bevat 4 verrukkelijke hypnotiserende nummers, die invloeden van drone en krautrock hebben en ik raad elke liefhebber van deze genres dit album dan ook sterk aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten