maandag 22 april 2024

Review: Shadowplay - Fade Away (Beluga Records, 2014) (New Wave)

Shadowplay SWE uit Stockholm, Zweden begon als een cover band en speelde in eerste instantie muziek van jaren 80 bands zoals Sisters Of Mercy, The Cure, Joy Division en Siouxie And The Banshees en aanverwante artiesten en bands, maar ontdekten, dat het maken van eigen nummers meer plezier opleverde.
De band, die in 2020 werd opgericht, bestaat uit: Axel Wall - sologitaar, Bengt Alm - basgitaar en Micke Wall - sologitaar, zang en programmering.
Shadowplay bracht op 2 maart 2023 hun debuut single "Down" in eigen beheer als digitale download uit en deze werd op 7 september 2023 gevolgd door de digitale single "Pain" en op 11 april 2024 bracht Beluga Records hun single "Fade Away" als digitale download uit.

In "Fade Away" zet Shadowplay me een mooie pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme voor, die invloeden van new wave uit de jaren 80 heeft en een dansbaar ritme bevat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten