zondag 20 oktober 2024

Review: Custard Flux - Live At The 20th Dream Of Dr. Sardonicus Festival 2024 (Sendelica, 2024) (Progressief)

Custard Flux is project van multi-instrumentalist Gregory Curvey uit Detroit, Amerika, die het meest bekend is van zijn band The Luck Of Eden Hall.
Hij bracht op 1 juni 2018 zijn debuut album "Helium" uit als 2LP, als CD en als digitale download en deze werd gevolgd door: "Helium Box Set Bonus" (digitaal album, 1 november 2018), "Echo" (LP, CD en digitale download, 1 juli 2019), "Echo LP Bonus" (CD en digitaal album 14 maart 2020), "Oxygen" (LP, CD en digitaal album, 3 juli 2020), "Custard Flux Live In Chicago" (digitaal album, 5 mei 2023) en "Phosphorus", dat in eigen beheer werd uitgebracht en als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op wit vinyl met een tekst vel, ansichtkaarten en een herbruikbare plastic zak, als LP in een beperkte oplage van 50 stuks op luchtblauw vinyl met een tekst vel, ansichtkaarten en een herbruikbare plastic zak, als CD in een beperkte oplage en als digitale download verscheen.
Hierop spelen de volgende muzikanten: Vito Greco - sologitaar en Portugese gitaar, Timothy Prettyman - dubbele bas, Mars Williams - saxofoon en Jay Tausig - dwarsfluit en achtergrondzang en Gregory Curvey - zang, sologitaar, harmonium, piano, klavecimbel, autoharp, drums en percussie.  
Op 7 juni 2024 verscheen het album "Einsteinium Delirium", dat 10 nummers bevat, via Friends Of The Fish als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op 180 gram rood vinyl, als LP in een beperkte oplage op cyaan blauw en rood 180 gram vinyl, als CD in een beperkte oplage van 200 stuks en als digitale download.
Het album is vooraf gegaan door de digitale singles "Right Now Here In Time" (22 januari 2024) en "Equinox" (19 april 2024) en hierop spelen Gregory, Vito en Timothy en drummer Nick Pruett de muziek en tevens speelt gastmuzikant Andy Thompson - mellotron en Arp.
Op 6 september 2024 bracht Sendelica het album "Live At The 20th Dream Of Dr. Sardonicus Festival 2024" van Custard Flux uit als picture disc CD in een beperkte oplage van 100 stuks en als digitale download en hierop spelen dezelfde muzikanten als op "Einsteinium Delirium".

Het album bevat 9 nummers en begint met "Peace And Love", waarin Custard Flux een schitterende uptempo progressieve rock song speelt, die melodische jaren 70 invloeden heeft en swingt en dit nummer wordt gevolgd door "Burning In The Sun", een progressieve song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Kingdom  Come", een mooie pop song met een niet al te hoog tempo.
Daarna volgen "Equinox-Transmutation", een swingende uptempo song met een terugkerend ritme, die na enkele minuten verandert in een progressieve rock song met een iets trager tempo, "The Pretender-Memory Ends", een heerlijke progressieve song met wisselende tempo's en een aanstekelijk ritme en "Fat Man", een uitstekend rustig gitaar nummer, dat na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en over gaat in een geweldig stuk rock in opposition.
In "Opportunity Knocks" zet Custard Flux me een puike uptempo song voor, die swingt, in "Right Here And Now In Time" krijg ik een swingende uptempo poprock song met een terugkerend ritme te horen, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "Time For Me To Go" laat de band me genieten van een progressieve rock song met een aanstekelijk terugkerend ritme.

"Live At The 20th Dream Of Dr. Sardonicus Festival 2024" van Custard Flux bevat 9 verrukkelijke progressieve nummers, waar ik enorme van genoten heb en ik raad elke liefhebber van dit genre en de betere pop deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten