zondag 20 oktober 2024

Review: Maya Ongaku - Electronic Phantoms (Gurguru Brain, 2024) (Elektronisch)

Maya Ongaku uit Fujisawa, Japan bestaat uit: Tsutomu Sonoda - zang, koorzang,  sologitaar, Casio Tone, Juno-06, Djembe, Maracas, Triangle, Hulusi, akoestische gitaar, Moog synthesizer en robot stem, Shoei Ikeda - Moog synthesizer, saxofoon, Hammond orgel, dwarsfluit en Rhodes piano en Ryota Takano - basgitaar, ritme machine (TR-85), Tingsha, rain stick, slee bellen en Swarsangam.
De band bracht op 26 mei 2023 hun debuut album uit, getiteld "Approach to Anima" en deze werd op 30 augustus 2024 gevolgd door het album "Electronic Phantoms", die als LP op gekleurd vinyl, als LP op zwart vinyl en als digitale download werd uitgebracht via Gurguru Brain.

"Electronic Phantoms", dat 6 nummers bevat, start met "Iyo No Hito", waarin Maya Ongaku een schitterend Oosters elektro nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en deze wordt gevolgd door "Anoyo Drive", een geweldig elektronisch nummer met lichte jazz en krautrock elementen en een dansbaar terugkerend ritme.
Daarna volgen "Love With Phantom", een heerlijke elektronische song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Meiso Ongaku 1", een avant garde nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme.
In "Meiso Ongaku 2" schotelt Maya Ongaku me een prachtig nummer voor dat een niet al te hoog tempo bevat, die een gevoel van rust oproept en in "Meiso Ongaku 3" laat de band me genieten van een fantastisch swingend elektronisch nummer met een terugkerend dansbaar ritme en filmmuziek invloeden.

"Electronic Phantoms" van Maya Ongaku bevat 6 geweldige elektronische nummers, waar ik van begin tot einde enorm van genoten heb en ik raad ieder liefhebber van dit muziekgenre deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten