maandag 25 juni 2012

Review: Ararat - II (Elektrohasch, 2012)(Psychedelisch/Heavy/Experimenteel)

In 2010 verscheen het debuutalbum,"Ararat", van Los Natas zanger/gitarist Sergio Chotsourian uit Buenos Aires, Argentinië, dat door Meteor City in Amerika werd uitgebracht, in Argentinië door Oui Oui Records en in Europa door Elektrohasch Records.
Op dat album werd hij door zijn broer Santiago en enkele andere muzikanten bijgestaan en werd er een brug geslagen tussen Latin, oosterse muziek en musical.
Ook op "II", het nieuwe album van Ararat, waarvoor de 7 opnamen werden gemaakt tussen 2010 en 2011, speelt zijn broer Santiago mee op piano, terwijl Sergio verscheidene andere instrumenten bespeeld zoals: piano, gitaar, zang, keyboards en basgitaar en Alfredo Felitte, van Banda De La Muerte, de drumpartijen voor zijn rekening neemt.
De CD start met een schitterend nummer, getiteld "El Carro", waarbij Sergio een staaltje laat horen van zijn kunnen als pianist en op enkele zinnen tussendoor na, is dit een instrumentaal nummer, dat alleen op piano gespeeld wordt.
Vervolgens krijg ik het bijna 16 minuten durende "Caballos" te horen en dit heavy rock nummer kent een sterk begin met klassieke gitaarklanken, die zo'n 2 minuten duren, waarna het geweld losbarst en Ararat een fantastisch nummer laat horen in de stijl van Los Natas met zware en dreigende ritmes, voorzien van duistere atmosferen en ondersteund door de agressief klinkende zang van Sergio.
Toch is dit geen nummer dat recht toe recht aan gespeeld wordt, integendeel, want er zitten enkele prima tempowisselingen in, die het nummer tot het eind toe spannend blijven houden.
Dan volgt er weer zo'n schitterend nummer, getiteld "Lobos De Guerra Y Cazadores De Elefantes", waarin de hoofdrol weer totaal voor de piano is weggelegd, met op het eind een subtiele baspartij, maar daarna schakelt Ararat weer over naar een steviger ritme in "El Inmigrante", dat een heerlijk progrocknummer is,
waarin er ook flink op los geëxperimenteerd wordt.
"Atenas" is een uitstekend progrock nummer van iets meer dan 16 minuten en zoals meestal in lange nummers het geval is, wordt de muziek daarin flink uitgesponnen en dat is hier ook zo, maar ik vind het schitterend, mede door de prima tempowisselingen en door het ééntonige dreigende ritme.
Het volgende nummer van de CD "II" heet "La Ira Del Dragon (Uno)" en is een heavy rocksong, waarin het tempo niet te hoog ligt, maar met zwaar dreunende bas wordt gespeeld en deze drone blijft het hele nummer domineren, waardoor er een licht hypnotiserend ritme ontstaat.
Als laatste krijg ik het mooie "Tres De Mayo" te horen, waarin Sergio de zang in het Argentijns doet en zichzelf begeleidt op gitaar, wat een prachtig stukje muziek oplevert.
Ararat heeft mij met deze nieuwe CD bewezen dat er ook na Los Natas muziek is en "II" is dan ook, wat mij betreft, een aanrader.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten